12 bebeluși internați la București, un copil mort

# Bacteria ucigașă face ravagii în Argeș. Toți copiii au fost transportați în stare gravă în Capitală. Poliția a deschis o anchetă, iar Ministerul Sănătății verifică DSP Argeș

A fost o săptămână de coșmar în Argeș. Ca secerați, bebeluşii din mai multe localități au căzut grav bolnavi. Atât de grav, încât au fost transportați la București pentru dializă. Ministerul Sănătăţii a trimis o comisie specială,  la DSP Argeş pentru a evalua modul în care direcţia a făcut verificări în acest caz. Între timp, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, transmite presei să nu mai fie deranjată cu întrebări despre acest caz. Și medicul Dan Manu, (șeful Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean Argeș)  are explicații halucinante: bebelușii și mămicile nu s-au spălat pe mâini.

Anchete la DSP Argeș și la Spitalul Marie Curie. Spitalul de Pediatrie Pitești, amendat

Valul de îmbolnăviri în rândul nou-născuţilor a început în urmă cu două săptămâni. De atunci, îmbolnăvirile se extind însă şi în alte judeţe. Micuții sunt  suspecți de infectare cu bacteria E.coli. "E un tip de bacterie extrem de agresiv pentru că atacă peretele vascular al organelor importante începând cu rinichii. E un tip de septicemie foarte gravă", așa cum a explicat și dr. Mihaela Bălgrădean, directorul Clinicii de Pediatrie de la Spitalul "Marie Curie". Toți au complicații renale. Infectia digestivă este extrem de agresivă și atacă și rinichii. Copiii provin din Pitești și Câmpulung Muscel,  Topoloveni, Ștefănești și comunele Țițești, Negrași, Mărăcineni și Poiana Lacului.Prima măsură luată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a fost ca medicii de familie din județ să-i consulte pe toți pacienții cu vârsta sub doi ani.
După ce Inspectorii DSP Argeş, în urma controlului de la Spitalul de Pediatrie Piteşi, au aplicat amenzi de1000 lei, amendă pentru managerul spitalului şi 500 lei asistentei şefe, și la Spitalul Marie Curie  din Capitală se desfășoară o anchetă, dar de data aceasta a Poliției. Aici a sosit o echipă de polițiști de la Inspectoratul General al Poliției. Cei patru polițiști au verificat actele sugarilor din Argeș internați aici. Aceștia au mers și la etajul VI, la secția de Nefrologie, unde au consemnat declarațiile părinților. Unsprezece copii cu infecții grave erau  internați vineri, la spitalul Marie Curie, opt dintre ei fiind într-o stare îngrijorătoare.

Dosar penal în cazul fetiței din Topoloveni, care a decedat la spital

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis, un dosar de cercetare penală în cazul morții fetiței în vârstă de un an din orașul Topoloveni, diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.
Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
Copilul a murit la Spitalul de Copii "Marie Curie" din București, unde fusese transportat în stare gravă și diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.
La închiderea ediței, ultima informare de la  DSP anunța că inspectorii direcției vor  recolta probe de la domiciliile copiilor bolnavi. Aceștia  vor examina şi apa din care au băut copii, precum şi pe cea folosită la prepararea hranei. În ultimele 24 de ore, doi copii au fost transportaţi la spitale din Capitală. Un copil de 1 an şi cu rotavirus, iar un alt copil în vârstă de 9 luni, diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral şi sindrom febril. De asemenea, tot până la închiderea ediției, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru (foto), nu a fost de găsit la telefon.

Şi preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel, Mircea Andrei, îşi exprimă îngrijorarea faţă de acest caz. Solicită demisia tuturor vinovaţilor pentru reacţia extrem de lentă, pentru lipsa de profesionalism de care au dat dovadă şi pentru faptul că sănătatea argeşenilor şi a copiilor acestora nu este un domeniu unde politicienii numiţi de partide să îşi facă de cap cu preţul vieţilor omeneşti pierdute:
“Domnilor de la PSD, din ,90 şi până astăzi, aţi sărăcit şi aţi distrus o generaţie întreagă, acum ne omorâţi copiii? Solicit demisia de urgenţă a celor responsabili pentru reacţia inacceptabil de lentă, pentru modul extrem de defectuos în care a fost şi este şi acum când va comunic aceste lucruri gestionată situaţia. Când a murit un copil cu zile şi când autorităţile îndreptăţite să vegheze la sănătatea noastră habar nu au încă despre ce este vorba şi se bâlbâie în declaraţii, acoperindu-şi incompetenţa unii altora în conferinţe de presă şi şedinţe extraordinar de inutile, e timpul să plecaţi acasă!” - a precizat Mircea Andrei preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel.
De asemenea, Partidul pentru Argeş şi Muscel va solicita chiar astăzi, printr-o adresă oficială, corpul de control al ministrului Sănătăţii pentru a se face lumina în acest caz şi cei care au gestionat necorespunzător situaţia să fie traşi la răspundere.

Material realizat de Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea