Marian Niţă susţine cu tărie că scandalul de la Buzoeşti a fost premeditat de foştii săi colegi

Surpriza neaşteptată a conferinţelor de presă desfăşurate săptămâna trecută în cadrul instituţiilor publice locale argeşene a venit din partea lui Marian Niţă, fostul şef al Complexului Social de la Buzoeşti, care a ţinut să transmită reprezentanţilor presei faptul că este absolut nevinovat în cazul de la Buzoeşti şi că a fost victima unei premeditări pusă la cale de colegii săi de la centru.
Apectele pe care s-a concentrat Marian Niţă în discursul său au făcut referire la controalele care au fost efectuate în acest caz şi la modul în care a fost organizat examenul pentru ocuparea postului de şef de complex, care rămăsese vacant după destituirea lui Marian Niţă.
De fapt, subiectul principal al acestei conferinţe a fost susţinerea de către Marian Niţă a nevinovăţiei în acest caz şi necesitatea pedepsirii vinovaţilor. Brutalitatea la care a fost supus Marian Niţă prin expunerea mediatică a acestui caz pe un post naţional de televiziune, la o oră de maximă audienţă, l-a determinat pe acesta să nu-şi mai dorească în veci să mai fie şef al acestui complex.

Marian Niţă: „Asistenta Elena Bica este artizana acestui scandal”

Iată, pe scurt, retrospectiva evenimentului, prezentată elocvent de către Marian Niţă: „În perioada când a avut loc acest scandal eu am fost în concediu. La insistenţele infirmierei Raluca Lazăr, a fost convocată o şedinţă la care au participat patru infirmiere. La ora 13.30, în curtea centrului a sosit o echipă TV de la Bucureşti, fără ca aceasta să aibă acceptul meu sau al DGASPC. Fără să aibă nicio atribuţie în acest sens, infirmiera i-a trezit pe beneficiari şi i-a dus într-o şcoală pentru a-i culca pe jos. Pe data de 4 ianuarie, totul s-a premeditat astfel: un asistent medical a venit în centru, pe tura unei infirmiere cu mare experienţă, cheile de la vestiar pentru a lua o foarfecă cu care să tundă zero o beneficiară. Pe data de 7 ianuarie, pe postul de televiziune Antena 1 a apărut informaţia că eu am tuns această beneficiară. Asistenta Elena Bica a premeditat ca trei beneficiare ale acestui centru să meargă la acest post TV. La concursul pentru ocuparea postului vacant de şef de serviciu al complexului au participat trei candidaţi: Florin Nica, Florin Boştinaru şi Elena Bica, asistenta care a premeditat totul. Primii doi candidaţi nu s-au prezentat, astfel că la concurs a rămas Elena Bica, care a luat nota 3 la examen. Cum îşi permite Elena Bica să participe la acest concurs, deşi se află sub anchetă administrativă. Eu caut vinovatul, pentru că nu este uşor să fii acuzat de lucruri extrem de grave şi cu o indolenţă maximă. Postul de şef de complex este în prezent vacant, iar şef interimar este Florin Boştinaru. Asistenta Ramona Lazăr, ”artizana” acestui scandal, în loc să fie supusă unei anchete administrative, a fost avansată de la postul de infirmieră la postul de asistentă. Gestul ei este incalificabil, în locul ei mi-aş da demisia.”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea