Viceprimarul Cornel Ionică: „Îi rup acu’ pe cartiere! Încep cu Trivale și îi termin!”

Cornel Ionică este viceprimar al Piteștiului de...mulți ani. Practic, dacă și-ar scrie biografia, Cornel Ionică și-ar împărți- o în două: înainte de 2003 și după. De ce este 2003 an de referință în viața sa? Pentru că este ultima dată când și-a luat concediu. De acest an își amintește cel mai des viceprimarul. Nimic nu a mai fost la fel după 2003. Un material mai puțin formal despre cel care are cele mai mari șanse de a câștiga Primăria Pitești, deși se pare că în luptă se aruncă și actualul primar autoexilat la Casa Cărții, Tudor Pendiuc.

„Când mi-am luat și eu două zile libere, s-a petrecut tragedia de la Colectiv ”

Extravertit. De asta nu-l poate acuza nimeni că nu e. O simt pe propria piele cei care lucrează cu el, în special consilierii locali, care nici bine nu apucă să spună ceva în cadrul ședințelor, că Ionică are răspunsul pregătit și nu-i menajează deloc. Explică și de ce: „Eu stau toată ziua pe teren și la primărie. Și la ora șapte seara tot aici mă găsiți. Știu proiectele din Consiliul Local ca pe apă, astfel nici nu le-aș pune pe ordinea de zi. Un consilier vine două ore pe lună, dacă vine, și apoi vorbește despre proiecte pe la televizor. Habar nu are! Sunt singurul viceprimar din țară ales cu 100% din voturi, deci și opoziția m-a votat. Și tot eu sunt singurul din țară care are un buget local care a trecut tot cu 100% voturi.”
Probabil de aceea, Cornel Ionică nu se sinchisește de cele câteva voci din opoziție, întrucât a fost numit viceprimar chiar cu votul lor, aceiași care au votat și bugetul fară să clipească.
Revine la anul de grație 2003,  amintirea ultimului său concediu: „Deci, eu din 2003 nu am mai avut concediu! Ce zic concediu?! O zi liberă nu am mai avut. Imi luasem și eu două zile anul trecut, m-au anunțat că a ars Clubul Colectiv, m-am întors la muncă. De asta nici nu știu dacă voi candida pentru primar al Piteștiului... mă voi gândi serios”, încearcă să explice misterul din jurul viitorului candidat PSD la Primăria Pitești, al cărui nume încă nu a fost decis.

”Intru tare pe cartiere, facem parcări, eliberăm strada… mutăm taximetriștii. Îi termin!”

Când povestește despre parcări, i se umple inima de bucurie. Vorbește precipitat, vizualizează viitoarele așezăminte pentru mașini, stresul lui de edil… decongestionarea străzilor din cartiere. Aproape a terminat de făcut străzi și parcări în Războieni: ”Ați văzut cum arată Războieni? Pistă de raliu… la blocul G1, unde era dezastru, am făcut parcare cu zeci de locuri. În Găvana, pe Gârlei, unde sunt blocurile de garsoniere, nu aveau locuri de parcare. Acum e civilizat, modern. Pe Exercițiu, iar am făcut o treabă care ne-a ieșit bine. Am mutat taximetriștii care blocau strada și așa îngustă, i-am  dus pe Vasile Lupu. N-a simțit nimeni. În două săptămâni intru pe Trivale. Desființez stația de taxi-uri de la Complexul I și eliberez strada principală, să se circule pe patru benzi. Nu-i mai las pe locatarii blocurilor de la stradă să-și parcheze mașinile aici. Le facem o parcare. Îi termin!”, încheie triumfător.
Pentru Cornel Ionică ”îi termin” este expresia absolută a reușitei, a succesului cu care încheie un proiect. Și mai are zeci de proiecte, o parte din ele schițate pe carnețele aruncate pe birou, altele deja îndosariate. Și ce e bun, abia de acum vine, vin proiectele europene. Îi termină!
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea