Scandal la Moșoaia între cei doi candidați PNL pentru Primărie

# Un profesor și un om de afaceri, încăierați! Ședința cu scântei s-a terminat fără niciun rezultat # Olimpia Doru: ”Sunteți penibili!”

Încăierare demnă de o cauză mai bună, duminica trecută, la Moșoaia, între cei doi candidați din cursa internă a PNL pentru primărie. Un profesor, Alexandru Lucian Mihai, și un om de afaceri, Mihai Alexandru Ștefan, și-au chemat, la Căminul Cultural din comună, susținătorii, pentru a-și crește, fiecare, șansele de a fi desemnat, oficial, candidat al PNL-ului. Degeaba s-au întâlnit într-un cămin cultural, pentru că ședința ce a urmat a fost departe de orice formă de cultură. Nici măcar culturile agricole nu ar fi rezistat circului ce s-a declanșat, acolo, între cele două tabere. Degeaba cei doi șefi sunt oameni cu studii, degeaba au venit, de la Pitești, Olimpia Doru – președinta organizației județene de femei a PNL, Marius Postelnicescu – vicepreședinte PNL Argeș ș.a. Totul a degenerat într-un circ ieftin, din care nu a ieșit nimic, în afară de huiduieli, țipete și chiar îmbrânceli.

De ce se mai complică PNL-iștii? Într-un sondaj, de râs, profesorul Lucian Mihai are peste 50% din sufragiile întregii populații, iar contracandidatul său puțin peste 1%

Circul instrumentat duminica trecută la Moșoaia este urmarea unei circării mai vechi. Spre sfârșitul lunii ianuarie, profesorul Lucian Mihai a fost ”victima” unui sondaj efectuat în comună. Rezultatele acestuia au smuls lacrimi de râs tuturor celor care au avut răbdarea să îl citească. Intenția de vot îl scoate pe acesta câștigător în fața contracandidatului său, Lucian Mihai adunând 51,54% din voturi, iar Alexandru Ștefan 1,40% din voturi. În malaxorul fatal al sondajului este inclus și actualul primar, Florea Ene, care nu strânge, ah, decât 18,49%. Soarta a fost mai crudă, spune penibilul sondaj, cu reprezentanții ALDE și UNPR, care nu au reușit să adune niciun vot. La dracu!...
Ședința a început cu câte 10 minute alocate fiecărui candidat spre a-și prezenta programul. Imediat a început și scandalul.  Profesorul a început să promită că va asfalta, ca primar, drumurile din comună, că va face canalizare. Oamenii din sală au opinat că deja au așa ceva. Prietenii contracandidatului său, Alexandru Ștefan, au început să huiduie. Profesorul, cu un stil american forțat, a încercat să adune și aplauze de la aplaudacii săi. Concertul a fost unul de Cartea Recordurilor. ”Cine a venit pentru Mihai!?!” – a întrebat, de multe ori , profesorul. Mulți cu aplauze, mulți cu huiduieli. Cert este că, după zeci de minute, niciunul nu reușise să spună nimic concret. Taberele mai aveau puțin să se bată, așa încât un reprezentant județean al partidului i-a luat pe cei doi oponenți într-un colț, să îi răcorească. Nimic, aceștia, fiecare cu cîte vreo 20 de susținători, erau prea încinși pentru a mai reuși ceva rațional.

Olimpia Doru: ”Sunteți penibili! V-ați comportat ca niște copii de școală în fața oamenilor pe care i-ați invitat aici!”

S-a încercat, de către liderii veniți de la Pitești, tranșarea ședinței, care, deja, devenise toxică. La eliberarea buletinelor de vot, nervii întinși ai susținătorilor au cedat. S-a ajuns la îmbrânceli, la insulte, la înjurături. Marius Postelnicescu a fost mai mult Dorel, rămânând oarecum pasiv, așa cum este și în general. Singura persoană care a încercat să facă ceva în toată nebunia a fost Olimpia Doru. Aceasta chiar i-a admonestat pe hormonalii participanți la ședință: ”Sunteți penibili!. V-ați comportat ca niște copii de școală în fața oamenilor pe care i-ați invitat aici! Nu mă așteptam la un asemenea comportament. Ați stat să vă certați în loc să vă prezentați programul!...”
Ședința s-a terminat exact așa cum a început, fără să se poată lua nicio decizie. Cei doi candidați și-au luat cu ei procentele adevărate și, mai ales, mincinoase din sondaj, dar și susținătorii, și au plecat pe la casele lor urzind planuri belicoase.
Singură sala Căminului Cultural a rămas impasibilă, ea văzând și în trecut alte acte de cultură grea din partea unor membri de partid.
S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea