Exclusivitate. La Consiliul Judeţean Argeş s-au descoperit acte ce vor revoluţiona dosarul “Consultanţa”

Dosarul “Consultanţa”, ai cărui scenografi au fost fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu şi deputatul Mircea Drăgici, şi care s-a bucurat de figuraţia a 38 de primari, încă se scrie. Dar pe alte paliere, şi cu alte interese. Consiliul Judeţean Argeş, condus acum de Florin Tecău, s-a constituit parte civilă în acest dosar, adică aşteaptă să recupereze un prejudiciu în urma “maşinaţiunii” lui Constantin Nicolescu şi Mircea Drăghici. Colac peste “ Consultanţă”, de curând, funcţionarii CJ au descoperit un raft întreg cu documente ce ar putea pecetlui definitiv soarta celor peste 40 de inculpaţi în acest dosar. Cum s-a putut omite, până acum, un munte de documente? Simplu! Angajatul de la arhivă, un fin cunoscător al problemei, când a simţit că se îngroaşă gluma, s-a pensionat rapid, fără să predea o evidenţă a documentelor. Mai mult, surse din cadrul Consiliului Judeţean Argeş, susţin că funcţionarul public avea interese directe în acest mega dosar.

Câţi bani cere CJ Argeş în dosarul “Consultanţa”?

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău a declarat în exclusivtate pentru Atitudine în Argeş: ”Este adevărat, Consiliul Judeţean Argeş s-a constitute parte vătămată în dosarul «Consultanţa». Încă nu ştim ce sumă vom cere, aşteptăm mai întâi verdictul în acest dosar. Este o speţă complicată şi nu se ştie cum se va termina.”

Constantin Nicolescu şi cei 40 de “hoţi”

DNA i-a trimis în judecată pe fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu, deputatul Mircea Drăghici, două reprezentante ale unei firme şi 38 de primari şi viceprimari de comune din Arge. Şi Onela Carmen Oană, reprezentant al SC European Project Consulting SRL Bucureşti, a fost trimisă în judecată pentru 13 infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, iar Aida Petronela Catană, tot reprezentant al SC European Project Consulting SRL Bucureşti, pentru 26 de infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.
De asemenea, DNA l-a trimis în judecată pe Iulian Cioflan, director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş, pentru abuz în serviciu.
În rechizitoriu, procurorii arată că, Constantin Nicolescu, în calitate de preşedinte al CJ Argeş şi totodată de preşedinte al PSD Argeş, în baza înţelegerii cu Mircea Gheorghe Drăghici, a identificat şi a pus în aplicare un mecanism fraudulos prin care au fost încheiate contracte de servicii de consultanţă şi/ elaborare de strategii de dezvoltare locală de autorităţile publice locale cu  SC European Project Consulting SRL Bucureşti - în care era interesat Drăghici, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite pentru entitatea respectivă şi pentru acesta din urmă, cu consecinţa producerii unui prejudiciu în bugetul unităţilor administrativ-teritoriale.
Din actele de urmărire penală aflate la dosarul cauzei rezultă că majoritatea contractelor de prestări servicii au fost încheiate în condiţiile în care comunităţile respective, în multe cazuri, nu au obţinut niciun folos, contractele în cauză nefiind valorificate în vreun mod, iar în alte cazuri beneficiile au fost modice, nefiind pe măsura valorii contractelor şi nejustificând sumele de bani plătite efectiv din bani publici către SC European Project Consulting SRL Bucureşti (firmă a cărei reprezentanţi aveau legături de interes personal şi de grup cu Mircea Gheorghe Drăghici).
Mai mult, obiectul contractelor de consultanţă constând în identificarea de linii de finanţare pentru care beneficiarul era eligibil în legătură cu construirea căminelor culturale nu a fost executat şi, în consecinţă, nu au fost realizate activităţi concrete care să sprijine dezvoltarea comunităţii locale.

Totodată, anchetatorii arată că, în perioada 1 octombrie 2007 - 31 decembrie 2008, Drăghici a deţinut şi funcţia de director al acestei firme, care era administrată de o rudă a sa, iar în perioada 6 octombrie 2008 - 20 octombrie 2010, Drăghici a fost asociat unic al SC European Project Consulting Management SRL Piteşti, în condiţiile în care, în perioada de referinţă, începând cu luna decembrie 2008, a deţinut funcţia de deputat.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea