Județul Argeș, un sistem de sănătate ajuns în metastază cronică

# Bilanț tragic pentru județul nostru: trei bebeluși morți fără nicio explicație, iar din 12 decese la nivel național din cauza gripei procentul cel mai mare se regăsește în județul Argeș

În nenumărate rânduri, am spus că județul Argeș aproape că a fost desființat de către autoritățile de la București, iar acest lucru s-a întâmplat sub oblăduirea conducătorilor locali. Fie că vorbim de guvernarea PDL, care a închis foarte multe spitale la noi în județ, fie că vorbim de guvernarea USL,  în care am pierdut toate centrele regionale ale deconcentratelor,  sau  că vorbim de guvernarea PSD, în care s-a luat hotărârea ca spitalul regional să fie stabilit la Craiova, deși cu mulți ani în urmă se luase o hotărâre pentru a se construi la Pitești. Iată că toate aceste guvernări au adus județul Argeș pe marginea prăpastiei. Acum, în guvernarea tehnocraților, județul Argeș este lovit din nou de incompetența autorităților, în speță a celor din sănătate, care au fost depășite într-o problemă, aparent, minoră. Așa cum am precizat, am fost loviți mortal de incompetența autorităților, iar acest lucru se vede în bilanțul prezentat mai sus.
Pentru imagine, aș putea spune, prim-ministrul Dacian Cioloș, împreună cu ministrul sănătații s-au gândit și ei după 2 săptămâni de la apariția crizei bebelușilor să facă o vizită la Spitalul de Pediatrie Pitești, unitate spitalicească mult incriminată în ultima perioadă.
Deși județul Argeș este al patrulea în ceea ce privește contribuția la PIB-ul României, investițiile publice în acest județ sunt din ce în ce mai puține, mai ales în sănătate, în spitalele argeșene, care au ajuns adevărate focare de infecții.

Noul spital de la Mioveni, nădejdea argeșenilor

În vreme ce majoritatea spitalelor din Argeș au devenit focare de infecții, aproape toți argeșenii așteaptă construcția noului spital de la Mioveni, pe care Ion Georgescu vrea să-l construiască până în 2018. Dacă tot s-a renunțat la construcția unui spital regional, acum ne îndreptăm cu toții atenția către spitalul din Mioveni, care conform proiectului, va fi dotat cu aparatură de ultimă generație.
Nu vreau să-l laud pe Georgescu, însă viziunea sa asupra crizei din sănătatea argeșeană, iată că s-a adeverit. Primarul din Mioveni trăgea un semnal de alarmă încă de pe vremea guvernării Boc, atunci când s-au închis foarte multe spitale. Tot Georgescu a fost și cel care s-a luptat cel mai mult pentru redeschiderea spitalului de la Călinești, care și acum face parte din aripa spitalului de la Mioveni, după ce a fost închis de guvernarea Boc.
Acum, iată că ne uităm, iar, către Mioveni cu nădejde, în ceea ce privește acest segment uitat de mulți conducători de-ai noștri.
Pe fondul acestei crize din sănătatea argeșeană am stat de vorbă cu primarul de la Mioveni pentru a ne spune șansele construirii acestui spital mult așteptat de toți argeșenii și dacă a reușit să obțină și alte finanțări, decât cele din bugetul local, pentru că în definitiv, toți argeșenii vor apela la serviciile medicale ale acelui spital.

”Ceea ce se întâmplă cu societate românească mă face să nu mai am încredere nici în umbra mea”

”Acest spital este util și pentru județul Argeș, prin numărul de paturi de care o să dispună. Vă asigur, că dacă eu voi fi în viitorul mandat, în toamna anului 2018, acest spital va fi funcțional, la cheie. Acest proiect l-am început încă din 2010 – 2011. Noi, atunci, cei de la Mioveni, nu aveam de unde să știm că va fi această criză, dar semnalele, pe timpul guvernării Boc, s-au dat, atunci când au închis spitalele. 
Așadar, s-au dat semnale în acest sens, dar nu știam când.  Eu cred că argeșenii și conducerea județului Argeș trebuie să fie mândri că cineva s-a gândit la ce este mai important în viața unui om și anume, sănătatea. Nu trebuie să ne laude cineva, dar cel puțin să fie alături de noi în demersul de a căuta și alte surse de finanțare, pentru că, până la urmă, unitatea spitalicească nu este a Mioveniului, este a tuturor cetățenilor din România care se află în zonă și care au nevoie de intervenții”, a precizat primarul Mioveniului, Ion Georgescu.
Întrebat dacă are promisiuni concrete de finanțare și din alte părți, Ion Georgescu s-a declarat optimist în promisiunile pe care le are, atât de la conducerea județului, cât și de la reprezentanții ministerelor.
”La forma declarativă, da, am promisiuni, dar aștept totuși și faptele. Promisiunile și pașii sunt făcuți, dar eu sunt Toma Necredinciosu și până nu văd banii în cont, nu mai cred. Ceea ce se întâmplă cu societatea românească mă face să nu mai am încredere nici în umbra mea.
Am fost împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș și să nu zic 100%, dar 75%, vom primi, în acest an, niște sume de bani nu prea mari. Sunt sigur că în anii următori vom primi sume mai mari și de la Consiliul Județean și de la autoritățile naționale”, a conchis Ion Georgescu
Lucian GHERGUȘ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea