Ședință cu urlete și țipete la PNL Argeș

# Cristian Soare, motivul gâlcevii între reprezentanții PNL și fostului PDL

În urmă cu aproximativ un an și jumătate se anunța marea fuziune între PNL și PDL, în urma căreia s-a creat ,,marele PNL ”, așa cum le plăcea liderilor acestui partid să-i zică, la acea vreme. Însă tot acest entuziasm nu a durat mult timp pentru că interesele de grup și personale, așa cum se întâmplă, de regulă, în politica românească, au primat. Dacă la București, Blaga iese din ce în ce mai rar în spațiul public, fiind tot timpul ,,anesteziat”, conform unor surse, datorită dosarelor cu ajutorul cărora a fost pus cu «botul pe labe», iată că nici în teritoriu lucrurile nu stau prea roz între reprezentanții celor două partide.

Așadar, în loc să fie un motiv de bucurie pentru liberalii argeșeni numirea lui Cristian Soare în funcția de prefect, acest lucru mai rău i-a întărâtat pe membrii acestui partid, care din mai marele PNL s-a transformat în conflictualul PNL, după cum am prezentat diversele conflicte între membrii acestui partid, în edițiile trecute. Iată că fuziunea dintre cele două partide este pe cale să se destrame încă din fașă. Foștii democrați liberali le reproșează liberalilor că-și promovează în funcții doar oamenii lor.  Fie la București, fie pe plan local, membrii fostului PDL sunt din ce în ce mai puțin vizibili și asta datorită conducerii partidului. Dacă la București se aude că Blaga ar fi amenințat cu dosarele pe care le are aici pe plan local, prea-diplomatul Bica nu mai știe de cine să asculte.
Așa se face că, după aflarea veștii de săptămâna trecută cu privire la schimbarea prefectului, foștii membri PDL aflând cine va fi noul prefect au luat foc și s-au întâlnit, de îndată, în aceeași zi, joi, înaintea ședinței Biroului Politic Județean al PNL Argeș la fostul sediu al lor din Nord, actualmente sediul Organizației de Femei PNL Argeș, pentru  a discuta toate cele întâmplate. După ce au dezbătut această nemulțumire față de colegii lor din partid, aceștia s-au dus cu mic cu mare să ia parte la ședința BPJ, care, așa cum am specificat și în titlu, a fost una cu scântei.  Au fost urlete, țipete și reproșuri care s-au auzit la această ședință.
Mulți foști PDL-iști nici nu auziseră de această schimbare de la vârful conducerii administrative a județului Argeș, asta chiar dacă la București se negocia, de multă vreme, cine să fie prefectul județului Argeș, pregătindu-se schimbarea lui Mihai Oprescu. Numai că, din naivitate sau nu, reprezentanții fostului PDL Argeș propuși pentru această funcție nu îndeplineau un criteriu esențial pentru ocuparea acestui înalt post și anume condiția de a fi înalt funcționar public. Nu știu dacă a fost un joc politic sau nu, însă cert este că această fuziune este pe cale să se destrame înainte de a se realiza pe deplin.
Lucian GHERGUȘ

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea