Prim-ministrul Dacian Cioloş l-a învestit prefect pe Cristian Soare. Înainte a aprins şi o lumânare, în Piaţa Vasile Milea

În urmă cu două săptămâni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunţa schimbări semnificative la nivelul prefecţilor, după ce Executivul a analizat capacitatea de reacţie a acestora şi dorinţa lor de se implica sau nu politic în campania electorală. Dan Suciu mai spunea că noii prefecţi vor fi numiţi fără concurs, deoarece timpul e scurt. În plin scandal provocat de îmbolnăvirea bebelușilor, trei dintre ei decedând la Spitalul Marie Curie, prefectul județului Argeș, Mihai Oprescu a fost demis. Oprescu, fost membru PSD, a fost înlocuit cu Cristian Soare (PNL), care în trecut a mai deținut funcția de prefect.

Dacian Cioloş l-a învestit oficial pe Cristian Soare

Prezent la Piteşti, după o vizită de lucru la Spitalul de Pediatrie, prim-ministrul Dacian Cioloş a participat la Prefectura Argeş la învestitura noului prefect.
Înainte însă, primul ministru s-a oprit în piața din fața Prefecturii, unde câţiva argeșeni care au participat la mitingul de solidaritate cu familiile bebeluşilor suferinzi, au amenajat un loc pentru comemorarea victimelor. Premierul le-a asigurat pe cele câteva mămici prezente, că încă se caută răspunsuri în criza care a îngrijorat mii de părinți.

Cristian Soare, de la șef de atelier, la prefect

Revenind însă la schimbarea prefectului făcută chiar de către Dacian Cioloş, trebuie menţionat că Soare este la a doua experiență ca prefect. Acesta a mai condus Prefectura Argeș la începutul guvernării USL, timp de doi ani, între 9 mai 2012 şi 13 martie 2014. Și în trecut a mai ocupat funcții de conducere, ultima pe care a părăsit-o odată cu această numire, fiind cea de șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș. De altfel și fostul prefect, Mihai Oprescu a fost numit reprezentantul Guvernului în teritoriu, tot în timp ce se afla la cârma ITM Argeș.
Conform CV-ului, Cristian Soare a mai fost: Director managementul pieţei muncii- Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş,  Director executiv - Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş,  Director general- DGMPS Arges, Şef atelier- S.C. FLEXIPLAST S.A. Piteşti,  Şef serviciu CTC- FLEXIPLAST S.A. Piteşti, Inginer/tehnolog- Întreprinderea Autoturisme Piteşti. Actualul prefect are 54 de ani și este căsătorit.
Carmen Buliga

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea