Alexandru Niţu, primarul comunei Slobozia, reuşeşte să nu dezamăgească niciodată alegătorii

Alexandru Nițu a fost profesor o viață, iar din 2000 până în 2008 a fost primarul comunei Slobozia. Și-a propus să nu-și dezamăgească niciodată alegătorii și a reușit, drept dovadă fiind faptul că se află la al treilea mandat de primar. În anul 2012, Alexandru Nițu a fost ales din nou primar, asta pentru că a făcut din  comuna Slobozia  una dintre cele mai bogate comune din sudul județului, chiar dacă în 2008 contracandidatul său de la PSD  a reușit să-l dea jos printr-o campanie mai puțin cinstită. În cel de-al treilea mandat edilul de la Slobozia îşi propune realizarea unor proiecte mărețe. A reușit de-a lungul anilor să finalizeze o mulțime de proiecte.  În comuna Slobozia, cetățenii au la îndemână o serie de facilități de care beneficiază chiar și locuitorii comunelor  învecinate: farmacie, stomatologie, notariat, sediu APIA, sucursală BRD și multe altele, toate făcute în comună de către edilul Alexandru Nițu

”La preluarea acestui mandat am găsit toate utilajele aproape distruse, le-am reparat pe toate, iar în momentul de faţă se află toate în stare de funcţionare”

# Ce aţi reuşit să faceţi din proiectele propuse?
- În acest ultim mandat am reuşit să finalizez lucrările căminului cultural, care practic este o casă de cultură, unde se vor ţine numai spectacole şi o bibliotecă. La această lucrare mai avem de făcut doar racordarea la curentul electric după care vom face recepţia lucrărilor. Totodată am reuşit să realizez o construcţie pe GAL, vestiare pentru terenul de fotbal. Această construcţie este prevăzută cu vestiare pentru echipa locală, pentru echipa oaspete şi pentru arbitri. Este dotată cu încălzire centrală, cu apă caldă permanent încălzită de la razele soarelui cu panouri solare. La preluarea acestui mandat am găsit toate utilajele aproape distruse, le-am reparat pe toate, iar în momentul de faţă se află toate în stare de funcţionare. Am reuşit să aduc o maşină de pompieri, care a fost donată de un club din Danemarca şi care s-a alăturat celorlalte două pe care le aveam noi în dotare.

”Avem bani şi pentru a moderniza şcoala cea mare cu clasele V-VIII”

# Ce proiecte v-aţi propus să realizaţi pe viitor?
- Am proiectat o sursă de apă suplimentară pentru a nu mai duce lipsă de apă pe perioada de vară. În perioada de vară, din cauza faptului că cetăţenii din comună mai irigă, se producea o criză de apă. Imediat cu începerea noului program de finanţare pe fonduri europene, voi depune acest proiect. În perioada de ploi cu cantităţi foarte mari avem o vale în care se scurg apele de pe câmp şi afectează zeci de gospodării. Pentru a evita această situaţie neplăcută am făcut un proiect pentru a deversa aceste ape spre un pârâu. Proiectul acesta l-am finanţat în acest an din bugetul local, dar consiliul local nu a fost de acord să începem lucrările în acest moment, ci în semestrul al doilea, ,,chipurile” să nu se folosească pentru campania electorală.
Totodată avem bani şi pentru a moderniza şcoala cea mare cu clasele V-VIII, unde trebuie să construim un capăt de şcoală cu toalete interioare pentru parter şi etaj şi camera centralei, iar după această construcţie vom izola termic toată şcoala. La fel ca şi la celălalt proiect avem bani, iar consiliul local a fost de acord să înceapă lucrările tot în semestrul doi.
# Cu ce v-a ajutat Consiliul Judeţean până acum pentru aceste proiecte ?
- Consiliul Judeţean deocamdată nu m-a ajutat, sper să-mi dea ceva bani acum. Mi-au promis că o să mă ajute pentru a repara o grădiniţă, unde trebuie să fac şi acolo toalete interioare, şi o cale de acces modernă, deoarece acum se poate intra doar ca pieton. Până acum nu am primit niciun semn, mi s-a spus că mi s-au alocat nişte bani, dar până în prezent nu am primit nici o hârtie oficială din partea Consiliului Judeţean.
Laurenţiu Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea