Laurenţiu Micu, primarul comunei Săpata, confirmă încă de la primul mandat

Laurenţiu Micu este primarul care a demonstrat că nu există limită de vârstă atunci când vrei să devii primar în comuna natală. La doar 25 ani, Laurențiu Micu a fost ales şeful administraţiei locale de către oamenii în mijlocul cărora s-a născut şi a crescut. Deşi este foarte tânăr, localnicii din Săpata au considerat că este destul de matur ca să preia ,,frâiele” administraţiei locale, reuşind să câştige şi la categoria „cel mai tânăr primar” . Și pentru că tot e tânăr, acesta vrea să dea un nou look localităţii pe care o administrează. Laurenţiu Micu şi-a propus să realizeze cât mai multe investiţii pentru aducerea comunei Săpata la standarde europene.

Deşi e la primul mandat, preluând conducerea administraţiei locale cu o moştenire de peste 6 miliarde lei vechi datorii, a reuşit să realizeze în comuna pe care o păstoreşte ce nu au putut să facă alţii în 22 de ani. Concret, obiectivele realizate de la preluarea mandatului de primar şi până în prezent, sunt următoarele:
- Reabilitarea şi  modernizarea clădirii primăriei prin modernizarea mobilierului şi introducerea unui sistem de supraveghere video;
- Lacul din satul Bănărăşti a fost decolmatat;
- A fost introdusă alimentarea cu apă în aproape toate satele din comună;
- Serviciul Voluntariat  pentru situaţii de urgenţă Săpata a fost dotat cu o cisternă vidanjă care va fi folosită la stingerea incendiilor;
- S-a achizitionat utilaj pentru serviciul deszăpezire;
- Au fost reabilitate podurile Găinuşa-Dealu Bradului şi Mârţeşti care au fost afectate de inundaţiile din 2014;
- S-a reabilitat dispensarul uman din satul Bănărăşti;
- Un alt obiectiv important realizat este construirea unui grup sanitar nou la şcoala gimnazială din satul Găinuşa.
Deşi ne aflăm la începutul anului, autorităţile locale din Săpata au început în forţă noile investiţii propuse pentru anul 2016.Unele din principalele obiective la care s-au demarat lucrările sunt alimentarea cu apă în satele Turceşti şi Bănărăşti şi construirea unei  punţi pietonale în satul Lipia. Nici drumurile comunale nu au fost uitate de Laurenţiu Micu  şi de consiliul local, pentru  că pregătesc un proiect ce urmează a fi depus în cadrul PNDR,  în scopul obţinerii unei finanţări nerambursabile. Acest proiect vizează asfaltarea a 5 km de drumuri în satele Bănărăşti şi Mârţeşti. Un alt obiectiv propus pentru acest an este modernizarea căminului cultural din localitate, investiţie ce se doreşte a fi realizată cu fonduri europene.
Laurenţiu Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea