Deputatul Simona Bucura-Oprescu îşi manifestă îngrijorarea cu privire la proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu

Deputatul Simona Bucura-Oprescu, vicepreşedinte al PSD Argeş, a depus, recent, în Camera Deputaţilor, o interpelare pe adresa lui Dan Costescu, Ministrul Transporturilor din România, privind cel mai important proiect de infrastructură din judeţul Argeş şi nu numai, construcţia autostrăzii Piteşt-Sibiu.
Pornind de la ideea că acest proiect este prioritate zero în master-planul de transport al României, că fondurile vor fi alocate în special de Uniunea Europeană, dar şi că, în ultima vreme, mesajele primite de la guvernanţi, proiectanţi şi alţi factori de decizie au fost contradictorii, deputatul Simona Bucura-Oprescu a adresat ministrului Dan Costescu patru întrebări fundamentale: 1. În ce stadiu este analiza multicritearială privind alegerea celui mai bun traseu? 2. Când va fi gata studiul de de fezabilitate? 3. Când vor începe efectiv lucrările de construire a autostrăzii Piteşti-Sibiu? 4. Care vor fi exact sursele de finanţare şi când sunt estimaţi că se va putea circula pe autostrada Piteşti-Sibiu?
În aceeaşi interpelare, deputata Simona Bucura-Oprescu aduce la cunoştinţă inutilitatea dezbaterii publice din 26 noiembrie 2016, care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş, în care a fost cerută părerea argeşenilor cu privire la acest proiect. De asemenea, deputata anunţă şi organizarea de către muncitorii de la Dacia a unui nou miting de protest faţă de amânarea la nesfârşit a începerii lucrărilor la autostrada care ar lega România, practic, faţă de Vestul Europei.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea