Prefectul Cristian Soare: „Există o criză de comunicare între DSP Argeş şi populaţie”

Prima conferinţă de presă a lui Cristian Soare în calitate de prefect al judeţului Argeş a stat sub semnul analizei situaţiei delicate din sistemul de sănătate argeşean. Astfel, prefectul a prezentat starea de sănătate a copiilor internaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti: Sunt 6 copii internaţi la Spitalul ”Marie Curie”, provenind de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Starea lor este bună. Pe 24 februarie, a fost transferat un copil de un an şi patru luni, din Curtea de Argeş, la Spitalul ”Marie Curie”, care a fost diagnosticat cu sindromul hemolitic uremic tipic. În acest moment, starea lui este echilibrată şi va fi transferat pe Secţia de Nefrologie pentru a fi dializat. 

Instituţia Prefecturii Argeş va emite, zilnic, comunicate de presă despre starea copiilor internaţi la Bucureşti

Noul prefect a mai anunţat că Instituţia Prefecturii va emite, zilnic, comunicate de presă cu privire la starea de sănătate a copiilor din judeţul Argeş, şi aceasta pentru că nu există o comunicare bună între DSP Argeş (Direcţia de Sănătate Publică) şi spitalele din Piteşti: „DSP Argeş a acţionat târziu cu privire la situaţia bebeluşilor. Există o criză de comunicare şi de asigurare a fluxului informaţional între DSP Argeş şi populaţie. Pentru modul în care a comunicat şi a gestionat această criză, solicit demisia de onoare a Sorinei Honţaru, directorul DSP Argeş, şi a conducerii Spitalului de Pediatrie Piteşti. Această tragedie ne obligă să luăm măsuri. Am înaintat către DSP Argeş o adresă prin care solicităm instituirea fluxului informaţional cu spitalele.”
Având în vedere că este„ proaspăt” numit în funcţie, prefectul Cristian Soare a expus obiectivele pe termen scurt ale activităţii acestei instituţii: 1. Organizarea alegerilor locale: la acest capitol, prefectul Soare are experienţa necesară, pentru că ultimele alegeri locale tot în responsabilitatea sa a intrat, ţinând cont de faptul că Soare a mai fost prefect în perioada 2012-2014; 2. Construirea autostrăzii Piteşti-Câmpulung (având în vedere că CNADR nici până acum nu a stabilit termenul până la care va finaliza studiul de fezabilitate) şi a DN 73; Emiterea ordinului de încetare a mandatului primarului de la Vedea înainte de termen, ca urmare a faptului că Prefectura a intrat în posesia hotărârii definitive a instanţei judecătoreşti prin care primarul de la Vedea a primit o sancţiune privativă de libertate cu suspendare.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea