Cristian Gentea nu se teme de fostul său şef, Tudor Pendiuc

La ultima conferinţă de presă a PSD Argeş, conducerea organizaţiei municipale şi piteştene nu a transmis ceva nou, ceea ce ne-am fi aşteptat noi să fie, şi anume, prezentarea candidatului oficial din partea PSD la Primăria Piteşti. Cristian Gentea, preşedinte PSD Piteşti, şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la întârzierea nominalizării candidatului la Primăria Piteşti.

Cristian Gentea: „Nu ştim care o să fie candidatul la Primărie din partea PSD Argeş.”

„Nu ştim care o să fie candidatul la Primărie din partea PSD Argeş. Am solicitat conducerii centrale a partidului să aibă o discuţie cu Tudor Pendiuc pentru a afla care sunt intenţiile lui. De azi în două luni trebuie să predăm listele cu candidaţii la Primărie. Pendiuc are ela dispoziţie patru variante: Exclud cea de-a patra variantă (aceea de a nu-l mai interesa nimic legat de Piteşti), pentru că Pendiuc nu va recurge la ea. Mai are trei variante: 1. Candidează ca independent; 2. Candidează din partea PSD-ului; 3. Va susţine candidatul pe care-l va propune PSD. Aştept decizia de la centru, după care o să facem un sondaj. Discuţia dintre Pendiuc şi Dragnea este hotărâtoare în acest sens. La jumătatea lunii se vor definitiva listele pentru Consiliul Local. În ceea ce priveşte listele pentru consilierii judeţeni, în urma discuţiei cu Şerban Valeca, vor fi 47 de consilieri judeţene pe aceste liste.”
Cu alte cuvinte, conducerea locală a PSD se află într-o stare de incertitudine şi de aşteptare, din moment ce nu ştie încotro s-o apuce: unul din pilonii importanţi ai PSD Argeş, Tudor Pendiuc, după cum spune Dumitru Tudosoiu, va hotărî, într-un final, soarta candidatului PSD la Primăria Piteşti. Dacă decizia conducerii centrale a partidului va fi aceea de a-l arunca în cursă pe cel care este implicat într-un proces de răsunet, atunci filiala judeţeană a acestui partid va accepta tacit, adică va înghiţi în sec şi-l va susţine pe Tudor Pendiuc prin „neimplicare” în campania electorală. Cu alte cuvinte, îl susţine că nu are încotro. Dar dacă decizia PSD-ului va fi aceea de a nu-l susţine pe Tudor Pendiuc la primărie, acesta alegând să candideze ca independent, atunci lucrurile se prezintă astfel: soluţia cea mai viabilă este nominalizarea lui Cornel Ionică. Însă acesta a anunţat deja că nu va candida la Primăria Piteşti contra lui Pendiuc. Şi atunci, cum vor sta lucrurile? Cristian Gentea, „steaua în ascensiune” a organizaţiei PSD Argeş, se va arunca în cursa electorală pentru obţinerea mandatului de primar. Asta ca urmare şi a faptului că Tudosoiu îi cedează acest loc, pentru că, aşa cum a afirmat la această conferinţă, „sunt om de învăţământ, de educaţie, şi aş prefera să rămân în zona mea de competenţă, decât să-mi mut modul de gândire din zona educaţiei către zona administrativă.”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea