Premieră în Piteşti! Asociaţia Samas şi Medical Center ”Dr. Iuliana Copăcianu” au deschis prima Şcoală a Mamei din Piteşti

Marţi, 1 Martie, cu prilejul celebrării Mărţişorului – care este un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii - la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a avut loc un eveniment dedicat mamelor, şi anume deschiderea oficială a primei Şcoli a Mamei din Piteşti, care a fost înfiinţată la iniţiativa Cabinetului Medical Center ”Dr. Iuliana Copăcianu şi a Asociaţiei SAMAS.
În baza acestui parteneriat, educatorii perinatali certificaţi SAMAS vor oferi educaţie perinatală mamelor, cursuri pentru fiecare etapă a primelor 1000 de zile din viaţa bebeluşului tinerei mame: nutriţia în sarcină, naştere, alăptare, nutriţia şi îngrijirea bebeluşului.

La această Şcoală vor avea acces toate mămicile de copii mici din judeţul Argeş

Asociaţia SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate şi suport pentru mame şi sugari în primele 1000 de zile, înainte şi după naştere, atunci când pot fi puse bazele unei vieţi sănătoase a viitorului adult. Activitatea educatorului SAMAS este inspirată din modelul occidental de educaţie şi sprijin al gravidelor şi proaspetelor mame. În ţări precum Franţa, Germania, Austria sau Elveţia, peste 70% din mame apelează la servicii similare. Cursurile de educaţie perinatală se vor desfăşura în Cabinetul Medical Center ”Dr. Iuliana Copăcianu”, din Bulevardul Unirii, nr. 21, iar la acestea vor avea acces toate mămicile de copii mici din judeţ, nu doar pacientele centrului medical.
Invitaţii speciali ai acestui eveniment organizat la Biblioteca Judeţeană au fost: Doina Fănică (liderul Sindicatului Sanitas Argeş), Doina Popescu (preşedinte Fundaţia Crucea Roşie Argeş), lector univ dr. Delia Duminică de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din Piteşti, Dumitra Sima (preşedintele Asociaţiei ”Salvaţi Copiii”, filiala Argeş), Estera Ambruş (preşedinte OAMGMAMR Argeş) Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Dr. Marina Oţelea, preşedinte SAMAS: „Este necesară o informare cât mai corectă a viitoarelor mame despre evoluţia sarcinii şi despre modalităţile de finalizare a sarcinii.”

În calitate de preşedinte al Asociaţiei SAMAS din România, dr. Marina Oţelea a transmis următoarele cuvinte: „Scopul principal al acestei şcoli este educaţia pentru sănătate, care constituie elementul esenţial pentru asigurarea bunăstării populaţiei. În cazul viitoarelor mămici, asistentele şi moaşele se apropie cel mai bine de toate problemele care ţin de educaţia pentru sănătate. Sănătatea nu se referă niciodată doar la existenţa unui echilibru fizic. România ocupă locurile fruntaşe în Europa la cazurile de morbiditate infantilă şi mortalitate infantilă. România este o ţară în care alăptarea exclusivă este doar până la 6 luni. Ultimul studiu efectuat de specialiaşti din Uniunea Europeană arată faptul că doar 12, 6 % din copii sunt alăptaţi aşa cum ar trebui să fie. Este necesară o informare cât mai corectă a viitoarelor mame despre evoluţia sarcinii şi despre modalităţile de finalizare a sarcinii. De asemenea, consilierea femeilor care vor să alăpteze este un obiectiv important al acestei şcoli. Vrem să continuăm educarea mamelor pentru planning-ul familial şi pentru susţinerea lor în perioada de sarcină. Prima Şcoală a Mamei am deschis-o la Bistriţa. Aceste centre le deschidem în funcţie de entuziasmul educatorilor perinatali.”
„Este o iniţiativă lăudabilă. Din punct de vedere al Consiliului Judeţean Argeş, vă asigur tot sprijinul şi implicarea în această iniţiativă lăudabilă. Este un lucru pozitiv, mai ales că în judeţul Argeş există semne de întrebare cu privire la sănătatea copiilor noştri. Voi depune toate eforturile pentru a spori calitatea actului medical din judeţul Argeş”, a afirmat Florin Tecău.
Echipa de educatori perinatali din cadrul Şcolii Mamei SAMAS din Piteşti este formată din: Marilena Bădulescu, asistent medical Spitalul de Pediatrie Piteşti; Neli Homeghiu, asistent medical Spitalul de Pediatrie Piteşti; Corina Ivan, asistent medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Secţia OG; Amalia Neacşu, asistent medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Secţia OG; Viorica Neaţă, asistent medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Secţia OG.
Cei care doresc să se înscrie la cursurile care se vor desfăşura în cadrul acestei şcoli, pot afla mai multe informaţii accesând site-ul http://programsamas.ro/
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea