Nouă meșteri mari ai culturii argeșene s-au reunit la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu”

# Expoziția ,,Ceramică Tradițională de Argeș”, organizată de Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” în parteneriat cu Argcoms SCM a reunit cei mai iscusiți meșteri ai culturii argeșene

Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene ,,Dinicu Golescu” și gazda evenimentului, Sandu Nichita, președintele Argcoms SCM, ambii fiind principalii protagoniști ai acestui eveniment, dar și Filofteia Pally (Muzeul Goleşti), Gabriela Pendiuc (Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti), Elena Stâlpeanu (Centrul de Cultură „Brătianu”), Sorin Mazilescu (Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale),  Cornel Popescu (Muzeul Judeţean), Roxana Stoenescu (reprezentant al Consiliului Județean Argeș) și, nu în ultimul rând, domnul Grigore Constantinescu, autor al unor volume dedicate ceramicii, toți au făcut front comun săptămâna trecută, joi, în cadrul deschiderii expoziției ,,Ceramică Tradițională de Argeș”, realizată în holul Bibliotecii Județene în scopul promovării acestui mesteșug din ce în ce mai rar întâlnit la noi în județ dar și în țară.
SCM „Argcoms” Curtea de Argeş a adus la Piteşti o inedită expoziţie de ceramică tradiţională din Cetatea Basarabilor. Unele mai frumoase decât altele, obiectele din argilă sunt etalate, începând de săptămâna trecută și până pe 8 martie în holul Bibliotecii Judeţene, spre încântarea iubitorilor de artizanat.
Expoziția realizează o retrospectivă a artei ceramicii pe meleagurile noastre, pornind de la faptul că, la Curtea de Argeș, a existat o comunitate puternică de meșteri, care și-au ridicat, încă din perioada medievală, una dintre cele mai frumoase biserici creștin-ortodoxe – OLARI. Expoziția reunește inclusiv modele vechi de produse ceramice, cu ajutorul cărora evoluția acestei arte până în prezent poate fi urmărită mai ușor. Expoziția de ceramică tradițională din Argeș a fost o inițiativă a domnului director al Bibliotecii Județene, Octavian – Mihail Sachelarie și a domnului Sandu Nichita, președinte al ARGCOMS SCM în scopul promovării străvechiului meșteșug.

“Doamne ale scrisului românesc, în vizită la Biblioteca Județeana “Dinicu Golescu” Argeș”

De asemenea, tot în această perioadă,  în holul bibliotecii puteți să vizitați o expoziție dedicată Zilei Femeii, “Doamne ale scrisului românesc, în vizită la Biblioteca Județeana “Dinicu Golescu” Argeș”. Este vorba despre personalități feminine precum: Ana Blandiana, Nora Iuga, Aurora Liiceeanu, Gabriela Adameșteanu și Daniela Zeca-Buzura.
Lucian Gherguş

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea