Parfum de tei şi... porumbei...!

# „Pod peste râul Cotmeana, punctul Deleanu, Comuna Hârseşti, judeţul Argeş” # „Reabilitare Şcoala Gimnazială Hârseşti din comuna Hârseşti, judeţul Argeş” # „Reabilitarea, modernizarea, dotarea Căminului Cultural, Comuna Hârseşti, judeţul Argeş” # „Extindere reţea apă potabilă în satul Martalogi, Comuna Hârseşti, judeţul Argeş”  # „Înfiinţarea şi dotarea Serviciului public de gospodărire comunală al Comunei Hârseşti,   judeţul Argeş”- Achiziţie buldoexcavator cu accesorii # „Amenajarea unui spaţiu pentru organizarea târgului săptămânal din satul Hârseşti, comuna Hârseşti, judeţul Argeş”-  realizarea unor platforme betonate, drum acces interior, sistem iluminat şi tarabe piaţă # „Modernizare drumuri de interes local, Comuna Hârseşti, judeţul Argeş” 5,022 km # „Modernizare drumuri de explotaţie agricolă, Comuna Hârseşti, judeţul Argeş” 7,884 km

Aşa arată, după aproape 4 ani de mandat, „cartea de vizită” a primarului Ionel Moloiu,  pe care „îl recomandă” talentul de prim-gospodar în comuna în care s-a născut  şi pe care se ambiţionează să o transforme într-o localitate primitoare, modernă şi cunoscută!
Şi, dacă administrativ vorbind,  lucrurile certe, realizările concrete  ce poartă semnătura (încă!) tânărului edil din Hârseşti sunt  multe şi bine cunoscute de alegătorii săi, de ce n-ar fi timpul ca oamenii locului ( şi nu numai...!) să afle şi despre preocupările artistice, culturale sau sportive ale primarului lor ...?!  Fotbalul, căluşul, jocurile populare, folclorul, caligrafierea unor opere literare consacrate, recitarea de poezie, punerea în scenă a unor obiceiuri, iată câteva dintre activităţile desfăşurate de tinerii şi adulţii satului,  care primesc atenţie şi susţinere din partea lui Ionel Moloiu...!
Unde mai pui că, într-o lume nebună, nebună, nebună, în care violenţa, corupţia şi nonvaloarea ţin prima pagină a celor mai multe publicaţii, în comună argeşeană Hârseşti ”şi-au făcut cuib” porumbeii, prin  “SPERANŢA” – Clubulul Columbofililor din Hârseşti şi din localităţile învecinate, care activează din anul 2007 în cadrul U.P.C. (Uniunea Columbofilă Profesionistă)… ! Cine ar fi bănuit că primarul Ionel Moloiu, fost sportiv de performanţă, practicant al luptelor greco-române, s-ar putea lasă sensibilizat de nişte păsări atât de gingaşe, încât să acorde sprijinul sau crescătorilor de porumbei din zona, oferindu-le clădirea şcolii dezafectate din satul Ciobani, astfel încât columbofilii să aibă un spaţiu favorabil  pentru desfăşurarea activităţilor care sunt încununate de premiile obţinute… ?!  
Pasiunea, devotamentul şi muncă acestor crescători de porumbei -simbol al păcii, onestităţii şi prieteniei, m-au impresionat, implicarea  lor este deopotrivă financiară, clubul autofinanţându-se prin efortul personal al fiecărui membru. Antrenamentele, transportul la competiţiile săptămânale, hrană, medicamentaţia pentru păsări sunt toate suportate de aceşti oameni», a explicat primarul hotărârea de a-i susţine pe columbofilii din zona, punând la dipoziţia celor interesaţi şi un cont bancar al Clubului ”Speranţa - Hârseşti” în care se pot depune bani, astfel încât acest sport frumos şi rar să aibă o susţinere financiară  care să facă posibilă continuitatea şi evoluţia acestui fenomen sportiv deosebit.
Şi ca o încununare a muncii lor făcute cu pasiune, cei 52 de membri ai asociaţiei care au trimis la zbor peste 2500 de porumbei în anul 2015, s-au strâns luna trecută la festivitatea de premiere a activităţilor din ultimii doi ani, unde,  sub sloganul ”Lăsaţi porumbeii să zboare!”,  preşedintele  Clubului ”Speranţa - Hirşeşti”, Viorel Bitu, ”inima porumbarilor”, a decernat peste 110 medalii şi 70 de cupe  celor care au obţinut rezultate deosebite în competiţii.
Printre medaliaţi s-au numărat Florin Manea, Florin Dumitrescu, Valică Roşu, Daniel Manea, Gheorghe Paraschiv, Radu Popa, Ion Stroe, Marius Dragomir,  Daniel Marinică, Costi Bădiţa, Gheorghe Dima, dintre aceştia remarcându-se Viorel Vişenoiu din Hârseşti, care a participat cu porumbei în Expoziţia Naţională a Columbofililor, şi tânărul Paul Alexandru din Bârla, care a plecat acasă cu peste 50 de medalii şi cupe, pe care a promis că le va împărţi  cu mama sa, cea care îl ajută la creşterea şi îngrijirea porumbeilor, ocupându-se de păsări cu dăruire şi pricepere. Un alt câştigător de numeroase competiţii care păstrează ”la înălţime” ştacheta zborului de porumbei este chiar preşedintele clubului, Viorel Bitu, acesta ţinând să mulţumească  fondatorului clubului din Hârseşti, Gigi Burcea, la iniţiativa căruia, în urmă cu 8 ani, ”şi-a luat zborul către înalt” această poveste frumoasă cu aripi de porumbel. Nu  au fost uitaţi nici ”decanii de vârstă”, Răducu Ion şi Vătăşoiu Ion, amândoi trecuţi de 70 de ani, dar nici Cosmin Ilie, (14 ani), cel mai tânăr columbofil din club. ”Din păcate, foarte puţină lume cunoaşte şi preţuieşte acest sport, care face să fie cunoscut numele localităţii Hârseşti prin premiile obţinute. Am câştigat la nivel judeţean, naţional şi chiar în străinătate, dar nu ne-am fi aflat astăzi aici, în sediul nostru, noi, columbofilii din aceste comune, dacă primarul din Hârşeşti nu ne-ar fi ajutat”, a declarat Viorel Bitu, preşedintele Clubului ”Speranţa”, mulţumindu-i lui Ionel Moloiu pentru tot sprijinul acordat, inclusiv pentru groşteiul de peste 150 de kg pe care primul gospodar al comunei l-a oferit că sponsorizare, porcul reprezentând premiul pentru crescătorii performanţi de porumbei şi împărţindu-se ”sportiv” după cum urmează: o pulpă din faţă pentru Locul I (Irinel Stana), o pulpă din spate pentru Locul II (Ionuţ Dobrescu) şi căpăţâna porcului pentru Locul III ( Ion Bădoi). Cealaltă jumătate a porcului sacrificat s-a regăsit într-o formă gustoasă, în farfuriile participanţilor care au petrecut astfel cu ”pomana porcului la zborul porumbelului”.
Cât despre voiajorii porumbei ce bucură privirea şi sufletele hârseştenilor, în curând ei vor zbura deasupra coroanelor înflorite ale celor 400 de tei,  pe care primarul  a decis să-i planteze de la bariera Stolnici până la intrarea în Hârseşti, de o parte şi de alta a drumului judeţean ce străbate localitatea. Treaba deja a început, teii achiziţionaţi de la Ocolul Silvic Argeş fiind în aceste zile plantaţi sub atenta supraveghere a primului-gospodar al satului, care a dorit să recreeze tabloul natural de acum 35 de ani al zonei respective, când drumul până în Hârseşti era de un pitoresc deosebit prin ”aleea” de copaci ce-l mărgineau ordonat ca nişte santinele.
Parfum de tei şi…porumbei… ! la Hârseşti miroase a primăvară şi a primar iubitor de oameni, de glie, de muncă  şi dornic de un trai mai bun şi de o viaţă mai frumoasă pentru locuitorii celor trei sate ale comunei…!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea