Deputatul Andrei Gerea şi senatorul Varujan Vosganian condamnă vehement închiderea fabricii de lactate Brădet

Conferinţa de presă săptmânală care a avut loc la sediul ALDE Argeş i-a avut ca invitaţi speciali pe vicepreşedinţii acestei formaţiuni la nivel naţional: senatorul Varujan Vosganian şi deputatul Andrei Gerea.  Punctul de discuţie central al acestei conferinţe a fost problema închiderii fabricii de lactate Brădet, ca urmare a descoperirii bacteriei E-coli în brânzeturile produse de această firmă. Cei doi parlamentari consideră că totul este o încercare de a pasa responsabilitatea şi de a găsi ţap ispăşitor pentru drama bebeluşilor din judeţul Argeş. Şi ca să fie şi mai convingători, cei doi susţinători ai firmei Brădet au gustat din produsele Brădet pentru a demonstra că au deplină încredere în ele.   

Andrei Gerea: „Este inadmisibil faptul că s-a divulgat numele producătorului fără să se facă analizele în interiorul magazinului”

„Domnii miniştri birocraţi, nu tehnocraţi, din noul guvern Cioloş, nu au deloc încredere în aceste produse, sunt deranjaţi de tot ceea ce înseamnă produs românesc şi de ceea ce înseamnă România. Guvernul Cioloş a vrut să găsească un vinovat în toată această poveste şi l-a găsit în personalitatea juridică a firmei Brădet, într-un mod care ridică mari semne de întrebare. Această bacterie E-coli s-a depistat în brânza vrac, deci aceasta putea fi contaminată pe parcursul manipulării produsului. Procesul de producţie din cadrul frabricii nu permite contaminarea cu această bacterie. Am fost acolo, am vizitat fabrica. Sunt extrem de revoltat că acţiunile iresponsabile ale unui ministru au dus la închiderea, chiar şi temporară a fabricii. Stocurile se deteriorează, produsele au fost retrase de pe piaţă de către mulţi comercianţi, contractele nu se mai onorează, aceasta firmă îşi pierde astfel piaţa externă. Este inadmisibil faptul că s-a divulgat numele producătorului fără să se facă analizele în interiorul magazinului. Marfa era vrac, ori ea se putea contamina în timpul manipulării produsului. S-a încercat pasarea responsabilităţii într-un mod mizerabil”, a declarat deputatul Andrei Gerea.

Varujan Vosganian: ”Cu foarte multă uşurinţă, ne batem joc de produsele şi fabricile noastre. Le lăsăm să moară cu o indiferenţă crasă”

Senatorul Varujan Vosganian a pledat în discursul său pentru susţinerea capitalului românesc: „Este vorba în permanenţă despre un dispreţ faţă de capitalul românesc, despre o maladie de a căuta vinovaţi, decât de a găsi cauze şi soluţii. De exemplu, aşa cum a fost cu gripa aviară, cu măcelul îngrozitor împotriva găinilor, ca după aceea să aflăm că nu a fost gripă aviară. Cu foarte multă uşurinţă, ne batem joc de produsele şi fabricile noastre. Le lăsăm să moară cu o indiferenţă crasă. Capitalul românesc este singurul care creează mentalităţi, care stă lângă noi pe perioada crizei. Poate cineva să afirme 100% că aceasta este adevărat? Câtă vreme nimeni nu poate asuma acest lucru, atunci e o formă de a sabota această fabrică. În mod greşit se crede că acest guvern tehnocrat a fost învestit ca să încheie o criză. Noi vom încheia criza atunci când vom termina cu această impostură tehnocrată. 2016 este un an important pentru a ne lecui de aceste imporvizaţii şi imposturi politice. Economia românească nu este în criză. Ea era mult mai vie când am lăsat-o noi în anul 2008. Aveam 13% datorie publică. Economia de azi are nevoie de insolvenţe, investiţii, creditare. Problema de azi a României nu este eroarea legislativă, ci faptul că legile nu se aplică în mod corect.”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea