Ziua Femeii, celebrată prin muzică, la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 7 martie, şi marţi, 8 martie, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat o suită de evenimente muzicale dedicate Zilei de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii, care a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul Internațional al Femeii.

Concert de muzică susţinut de cantautorul Stelian Necşoi

Astfel, luni, 7 martie, de la ora 12.00, în sala de conferinţe a bibliotecii, cantautorul STELIAN NECȘOI a susținut un recital de muzică (șlagăre din repertoriul internațional și din cel folk, național) și de poezie (din creația proprie).
În aceeaşi zi, de la ora 18.00, în holul bibliotecii, a avut loc Concertul Extraordinar al Coralei Bărbătești ”D. G. Kiriac”. S-au interpretat valsuri și piese din opere celebre, dar și muzică ușoară. Au fost două ore de frumuseţe absolută. Într-o sublimă atmosferă de sărbătoare, publicul prezent a fost profund sensibilizat de bogăţia şi frumuseţea muzicii corale.

Corala ”D.G. Kiriac” a oferit un concert de zile mari

Corala ”D.G. Kiriac” a fost fondata în anul 1955 cu intenţia de a recupera prin cântece valoarea prieteniei şi bucuria de celebrare a vieţii, naturii, spiritualităţii, dragostei şi umanităţii. A fost condusă, din momentul înfiinţării, timp de 44 de ani de Emanoil Popescu, renumit profesor şi dirijor. În anul 1999, prin retragerea maestrului Emanoil Popescu, conducerea coralei a fost preluată de dirijorul George Paraschivescu care a continuat cu succes tradiţia începută de înaintaşul său.
În decursul anilor, Corala ”D.G. Kiriac” a concertat în cele mai importante oraşe din ţară şi a participat la mai multe festivaluri corale internaţionale în Franţa, Italia, Rusia, Ungaria, Germania, Cehia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Iugoslavia şi Grecia unde a obţinut importante premii şi s-a bucurat de o bună apreciere, din partea membrilor juriilor şi a marilor muzicieni prezenţi la aceste festivaluri.
Prin concertele susţinute, atât în ţară cât şi în străinătate, Corala ”D.G. Kiriac” a demostrat că este un bun mesager şi ambasador al cântecului românesc.

Recital Light Quartet

De la ora 19.00, au preluat ștafeta grupul LIGHT QUARTET  format din: Elena Albu - vioara întâi; Gabriela Buță - vioara a doua; Corina Șovar - violă; Camelia Iancu - violoncel. Acestea sunt studente la Universitatea Națională de Muzică din București, dar și interprete la Filarmonica din Pitești. Au interpretat 19 piese, majoritatea cover-uri (piese muzicale de succes) cântate de alți interpreți, originale sau adaptate și relansate în forma nouă.

Recital oferit de Corul ”Armonia”

Seria de evenimente muzicale dedicate Zilei Femeii s-a încheiat marţi, 8 martie, la ora 12.00, cu recitalul susţinut de Corul ARMONIA al Centrului Cultural Pitești. Repertoriul a inclus muzică populară și de petrecere - asezonat cu câteva piese noi, de muzică ușoară, interpretate de coordonatorul și dirijorul NICOLAE PERNIU.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea