Destinații de week-end Muzeul Județean Argeș, Galeria de Artă ”Rudolf Schweitzer-Cumpăna”

Pentru că weekendurile sunt zilele pe care fiecare dintre noi le aşteaptă cu nerăbdare, ne-am gândit să vă propunem o destinaţie perfectă pentru relaxare-Galeria de Artă "Rudolf Schweitzer - Cumpăna".
Galeria de Artă "Rudolf Schweitzer-Cumpăna" funcționează din anul 1971 în clădirea care până în anul 1970 a adăpostit Primăria orașului. Are un patrimoniu de peste 1000 de lucrări de pictură și sculptură clasică și contemporană.
Sălile de la parter sunt destinate expoziției de artă contemporană românească, prezentă cu imagini sugestive ale plasticii noastre.
O parte importantă a acestei ezpoziții îi este dedicată lui Ion Sălișteanu. În sălile de la etaj nu ratați lucrările marilor maeștri ai picturii romănești: Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Gh. Petrașcu și Nicolae Tonitza. Tot la etaj, două săli sunt dedicate picturii lui Rudolf Schweitzer-Cumpăna.
În muzeu regăsim peisajul și natura statică minuțios interpretate de Ștefan Dimitrescu, Francisc Șirato, Camil Ressu, Dimitrie Ghiață.
Localizare: Bulevardul Republicii, nr. 33, Pitești, jud. Argeș.
Program de vizitare: marți-duminică: 9.00-17.00.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea