Ferma Blaju, din Tigveni, aduce la Pitești brânză și lapte proaspăt de capră, cele mai sănătoase produse de acest gen de pe piață

#  Singurul magazin de desfacere este situat în Piața Smârdan

Ferma Blaju, din satul cu același nume al comunei Tigveni, este înființată de doi oameni cu stare. Aceștia au dorit, inițial, să își producă, pentru propriile familii, produse naturale, produse ecologice, sănătoase, pentru că astfel de produse nu se mai găsesc în magazine. Cum, însă, cererea a crescut rapid,  au sporit efectivul de animale și au început, cu timpul, să aprovizioneze și prietenii. Prietenii au dus vorba, astfel că au venit și alții să ceară. Așa că, după un timp, a apărut și un mic magazin de

prezentare și desfacere, situat în parcarea Pieței Smârdan. Riscul de contaminare este zero, produsele fiind testate și verificate, și, mai mult, gustate și consumate personal de patronii firmei, dar și de familiile acestora.

 

Pajiști la o altitudine de peste 600 de metri, peisaje de o frumusețe rară

Ferma Blaju este situată într-o zonă de o frumusețe aparte, în comuna Tigveni, satul Blaju. Drumul până la fermă este greu, îndeosebi iarna, motiv pentru care cele vreo 20 de persoane rămase în partea de sus a satului nu coboară de toamna până primăvara. Singurii care se încumetă să urce pantele abrupte sunt cei de la fermă, oameni cu dragoste de animale, de muncă, oameni care nu au transformat creșterea animalelor într-o afacere ci, mai degrabă, într-un mod de viață. Animalele pasc pe pajiștile naturale  de aici, pe zone largi, fără poluare, fără îngrășăminte, fără stress. Peisajul este superb, dealurile înalte de la poalele Carpaților desfăcându-se în văi largi, însorite.
Gabriel Dragnea, managerul fermei: ”Nu am intenționat, inițial, să vindem nimic. Totul a pornit de la dragostea de a avea niște animale frumoase, dublată și de nevoia de a consuma, măcar în parte, și alimente curate. În supermarket-uri sunt numai alimente procesate, pline de chimicale și conservanți. Noi am ales să producem lapte și brânză de capră, pentru că aceste produse au calități speciale. Persoanele care consumă lapte de capră au o incidență mai mică de alergii și probleme digestive. Laptele de capră este un antiinflamator natural, este ecologic; studiile recente au asociat consumul de lapte de capră cu o capacitate crescută de metabolizare a fierului și cuprului. Acesta are un conținut ridicat de calciu, un conținut scăzut de grăsimi, este bogat în acizi grași. În timp ce laptele de vacă are în jur de 17% acizi grași, laptele de capră conține chiar și până la 35% acizi grași, făcându-l mult mai nutritiv și mai sănătos. Acesta ajută la stimularea sistemului imunitar și protejează împotriva cancerului la sân.”
Ferma proprie, situată la poalele munților, beneficiază de toate condițiile și avantajele pe care le oferă natura și aerul curat, iar animalele nu primesc decât hrană 100% naturală. Condițiile de igienă sunt impecabile și atent supravegheate, astfel încât produsele oferite nu pot fi decât unele deosebite.

În vârful fermei, steagul României. Aici, dar și pe casa din Pitești a patronului

Nu ne-a mirat, ajunși la ferma din Blaju, să vedem, în vârf, înfipt steagul României. Pentru că Nicolae Dragnea are, de 25 de ani, steagul României pus chiar în vârful casei din Pitești, iar prietenii care i-au călcat pragul știu asta bine. Este vorba de dragoste, de sentimente frumoase, de pasiuni. Exact ca și la animalele care nu îi produc, acestuia, profit, însă îi aduc satisfacții.
Gabriel Dragnea: ”Trebuia să facem această fermă, așa că am făcut-o, cu muncă, cu sacrificii. Nu poți să stai tot timpul și să comentezi despre politică. Trebuie să mai și produci ceva, că la comerț, fotbal și politică se pricepe toată lumea. Aici, la fermă, încă nu facem profit, poate și din cauza faptului că nu facem niciun rabat. Animalele noastre mănâncă numai hrană ecologică, nu folosim nimic altceva. De aici, primii consumatori suntem noi și familiile noastre, așa încât totul trebuie să fie curat, să fie bun și natural.”
Laptele de capră oferă o mare varietate de beneficii pentru sănătate. Tot mai mulți nutriționiști recomandă brânza de capră, deoarece este considerat a fi mult mai sănătoasă pentru organismul uman decât cea de vacă, prin oferirea de mai multe substanțe nutritive și energetice. Brânza din lapte de capră are mai puține grăsimi decât brânzeturile maturate, ajută la echilibrarea colesterolului din sânge și, pe termen lung, la prevenirea bolilor cardiovasculare.  Are mai puține calorii, accelerează metabolismul, întărește sistemul imunitar și previne infecțiile.

Singurul magazin al fermei – în zona Pieței Smârdan din Pitești

Singurul punct de desfacere al fermei Blaju este un mic magazin, amplasat în parcarea Pieței Smârdan, care, însă, este semnalizat corespunzător. Aici, cei ce doresc, pot cumpăra produse 100% naturale, la prețuri absolut decente, fiind magazinul producătorului. Important de știut este și faptul că brânza de capră vândută aici nu are acel miros specific, în parte și datorită condițiilor de igienă absolută în care este obținut și transportat. Merită o încercare pentru că, așa cum au spus și alții, de la magazinul Fermei  Blaju se poate cumpăra, pe bani puțini, sănătate!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea