Ginerele lui Stroe recurge la instanţă pentru a recupera „incredibila” sumă de aproape 2200 de lei

# Firma condusă de Alin Vaidescu, ginerele lui Stroe, şi de Constantin Stroe solicită firmei S.C. Lazăr SRL achitarea sumei de 2140,41 lei. # Suma reprezintă contravaloarea unor reparaţii pentru un automobil aparţinând firmei SC. Lazăr Holding SRL.

Pe data de 8.03.2016, Societatea Comercială AMAT S.A., reprezentată legal prin Alin Vaidescu,  în calitate de administrator, şi Constantin Stroe, în calitate de director executiv, a înaintat o cerere de chemare în judecată a debitoarei SC LAZĂR HOLDING ENTEPRISE SRL, reprezentată legal prin Gheorghe Lazăr, fratele lui Toma Lazăr, patronul firmei Pentarom.

Prin formularea acestei cerereri de chemare în instanţă, firma AMAT SRL solicită emiterea unei ordonanţe, care să conţină somaţia de plată, precum şi termenul de plată, pentru suma de 2140,41 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate de această firmă către debitoare conform facturii anexate la dosar; 200 lei, plata taxei de timbru; cheltuieli de executare.
În fapt, debitoarea, adică firma SC LAZĂR HOLDING ENTEPRISE SRL, s-a prezentat la service-ul auto al firmei AMAT S.A., solicitând reparaţii pentru automobilul Renault Megane, înscris în circulaţie sub nr. AG-26-LZR. Pentru lucrările efectuate, s-a întocmit deviz de comandă în care s-au consemnat valoarea manoperei pentru operaţiunile executate, precum şi materialele folosite. Atât devizul cât şi factura au fost aduse la cunoştinţă şi însuşite de către debitoare. Cu toate acestea, sumele  nu au fost achitate până la data redactării acestei cereri.
De asemenea, la data de 13.01.2016, firmei pârâte i s-a comunicat o notificare prin care i s-a adus la cunoştinţă situaţia financiară, fiind invitată, totodată, să prezinte soluţii în vederea rezolvării pe cale amiabilă a litigiului. Însă, debitoarea nu a dat curs solicitării emise de SC AMAT S.A.. Pe cale de consecinţă, firma SC AMAT S.A. solicită iniţierea de către organele juridice în cauză a demersurilor de constatare a îndeplinirii condiţiilor art. 1 din OGNR. 5/2001, astfel:
1. Creanţa este certă, în sensul că existenţa sa rezultă din facturile emise de prestatorul de servicii însuşite de către beneficiar;
2. Creanţa este lichidă, fiind vorba de o sumă de bani, al cărei cuantum este determinată prin actele care constată obligaţia de plată;
3. Creanţa astfel determinată este exigibilă, întrucât obligaţia de plată a preţului a devenit scadentă.
Acţiunea formulată astfel se încadrează în prevederile OG nr. 5/2001, în sensul că tinde la realizarea unei creanţe certe, lichide şi exigibile ce reprezintă obligaţia de plată pentru serviciile prestate.
Cererea formulată de AMAT S.A. se întemeiază pe prevederile OUG/2001, cu modificările şi completările ulterioare. Prezenta notificare constituie o somaţie de plată, debitorul fiind de drept în întârziere, conform art. 1079, alin (2) Cod Civil, coroborat cu celelalte dispoziţii legale în vigoare.
În cazul neachitării integrale şi imediate a debitelor restante notificate, firma familiei Stroe se consideră îndreptăţită să dispună recuperarea debitelor restante, precum şi a daunelor-interese corespunzătoare, folosind în acest scop toate mijloacele legale de care dispune, inclusiv solicitarea concursului instanţelor competente şi a executorilor judecătoreşti, toate cheltuielile ocazionate de aceste demersuri urmând a fi suportate integral de debitor.
În baza art. 242 conform Codului de Procedură Civilă, firma AMAT S.A. solicită ca judecarea dosarului să se facă şi în lipsa părţilor.
Firma AMAT S.A. a fost înfiinţată în anul 1996 şi are ca obiect de activitate comerţul en-gros  pies de schimb de origine DACIA. În anul 2000, această firmă devine concesionar DACIA, iar din 2005 devine concesionar bi-marca Dacia & Renault. AMAT Piteşti, dealer autorizat de către producătorii SC Automobile Dacia S.A. şi Renault Comercial România, cu sediul în Buleverdul Nicolae Bălcescu, nr. 204, Piteşti, acoperă întreaga gamă de activităţi specifice.
Sabina DIACENCO

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea