Spiritul PNŢCD Argeş şi staff-ul lui anonim, de mână în lupta electorală

Înnoirea clasei politice cu duba a avut ca scop nu doar aducerea pe scenă a unor politicieni mai buni şi mai credibili, ci şi apariţia efectului no-name: cu cât eşti mai necunoscut, cu atât ai şanse  mai multe ca lumea să te voteze. Acest efect s-a dovedit salutar şi salvator pentru PSD în anul 2015, atunci când au avut loc alegerile interne în cadrul acestui partid. Majoritatea câştigătorilor de atunci erau politicieni care, pentru restul societăţii, erau nişte anonimi.

Giganţii arenei politice ţărăniste s-au aruncat în luptă

Nu ştiu cât de salutar va fi efectul no-name pentru PNŢCD Argeş. Partidul condus de Gheorghe Dinescu a mai înrădăcinat încă o cutumă electorală în cadrul conferinţelor de presă săptămânale: pe lângă cutuma celebră de a înfiera tot ce ţine legat de numele Pendiuc, Gheorghe Dinescu a început să ne prezinte câte un candidat din partea acestei formaţiuni la alegerile locale din anul 2016. Până acum, „giganţii” arenei politice ţărăniste care vor să ducă mai departe spiritul PNŢCD Argeş şi care vor să spargă găştile instalate la conducerea primăriilor din zonele limitrofe Argeşului sunt: Adrian Stoica (Primăria Miceşti) şi Marius Dumitrescu (Primăria Câmpulung).

Efectul no name, strategia electorală a PNŢCD Argeş

Săptămâna trecută, în lupta electorală, a mai fost aruncat un „nume”, care va încerca să câştige fotoliul de primar în comuna Oarja. Este vorba de Florin Angelescu, unul dintre oamenii tineri care nu sunt compromişi şi care vor să facă ceva pentru comunitatea în care s-au născut şi au crescut. Până aici, toate bune şi frumoase. Programul electoral cu care Angelescu vrea să câştige alegerile pentru funcţia de primar include deziderate care arată foarte bine pe hârtie: diminuarea lipsei de transparenţă instalată la conducerea Primăriei Oarja; prezenţa obligatorie în Consiliul Local Oarja a cetăţenilor care îşi doresc să demaşte neregulile şi care vor să sesizeze problemele acute cu care se confruntă comunitatea lor; organizarea unei şedinţe publice pentru stabilirea corectă a taxelor şi impozitelor; introducerea reţelelor de apă şi canalizare pe anumite străzi din comuna Oarja; reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor; aducerea de investitori în zonă; reabilitarea drumului judeţean.
Toate aceste obiective sunt armele pe care se bazează Angelescu în lupta sa acerbă pentru  câştigarea simpatiei şi capitalului electoral al concetăţenilor din Oarja. Oare cum va putea face asta? Vorba lui Dinescu: printr-o muncă titanică, plină de stres, în care va fi expus în faţa adversarilor politici precum este mielul în faţa lupilor. După cum a şi declarat, susţinerea pe care o acordă Dinescu acestor candidaţi aleşi „pe sprânceană” este necondiţionată, însă de rezultatul alegerilor va răspunde fiecare în parte. Vorba aceea: „La plăcinte înainte, la război înapoi”.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea