Tudor Pendiuc: „Și la vară tot eu voi fi primar!”

Întâlnirea dintre Tudor Pendiuc și Liviu Dragnea i-a dat și mai mult aripi către un nou mandat, primarului nostru. Cum codul de etică al PSD se aplică doar pe ici, pe colo, și nicidecum în punctele esențiale, vorba unui lider local, pe numele său Ion Mânzână: „Nici alte partide nu își respectă codul de etică, noi de ce am face-o?!“, fostul oaspete al Beciului Domnesc are liber la candidatură. Pe care și-o dorește cu ardoare, lucru mărturisit direct lui Liviu Dragnea și voalat prin emisiuni la tv, alegătorilor. Ca un vecin bun, tânărul cu mustață din Teleorman, îi dă binecuvântarea mai tomnaticului riveran din Olt, în misiunea de a-i conduce, din nou, pe  muntenii din Pitești.
Surse din cadrul PSD Argeș, (spre disperarea președintelui Șerban Valeca care a interzis membrilor de partid să mai discute cu presa), susțin că Dragnea i-ar fi dat binecuvântarea, mânat de dorința sinceră de a avea majoritate în viitorul Consiliu Local Pitești.
Un sondaj ținut secret de toată lumea, ar arăta că în acest moment Pendiuc bate tot, câștigând la orice vrea mușchiului lui de politician să candideze. Așa că pe Liviu Dragnea prea puțin îl interesează ce se va întâmpla a doua zi după alegeri și anume dacă Tudor Pendiuc ar fi arestat în dosarul Publitrans, care încă se judecă. ”Este fix problema lui personală atunci!”, ar fi exclamat plin de interes pentru cetățenii Piteștiului, șeful de la Teleorman.  Oricum Argeșul a devenit o provincie a Prahovei, Teleormanului sau Călărașiului, cel din urmă, fiind chiar capitala financiară a regiunii Sud Muntenia, unde se împart, prin ADR, banii europeni către amărâții din celelalte județe. De altfel un județ drăguț, cu 300.000 de români, turci, tătari, bulgari... Argeșul are o populație dublă, de peste 650.000 de suflete, cam multe guri de hrănit, dar un bazin electoral excelent pentru PSD. Și atunci și acum și de-a pururea… se pare.

La vară, Pendiuc aduce la Pitești Africa de Sud

Revenind la candidatura lui Tudor Pendiuc, care se conturează pe zi ce trece, de curând acesta a fost vizitat de ambasadoarea Africii de Sud, Thenjiwe Ethel Mtinso. Pe 16 iunie, în Piața Vasile Milea va avea loc un eveniment intercultural la care vor participa cele două țări: Africa și România.
Simțind frământarea ambasadoarei vis-a-vis de cine va fi primar la acea dată și dacă evenimentul se va mai ține, Pendiuc a liniștit-o: ”Nu vă faceți probleme, și atunci tot cu mine veți discuta!” Deci rămâne cum s-a stabilit. Cum s-a stabilit cu Dragnea. însă mai rămâne de văzut doar dacă Cristian Gentea (președintele PSD Pitești pentru cititori), va candida împotriva celui care i-a marcat și modelat destinul în partid. Ultima dată când a ieșit cu declarații publice a susținut fără rezerve că nu-i este teamă să candideze împotriva lui Tudor Pendiuc, în interiorul partidului, pentru a fi nominalizat la primăria Pitești.
În schimb, vicele Cornel Ionică, a exclus din start să se contreze cu Pendiuc. Îi lasă  această plăcere mai tânărului său coleg, Cristian Gentea. „O  stea în ascensiune”, cum a fost cu umilă recunoștință și nețărmuită dragoste zugrăvit de aghiotantul său, Sorin Apostoliceanu, director și el... la o societate importantă din oraș, S.C.Termoficare S.A.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea