Primarii din proiectul jurnalistic ”Atac de Argeș” al președintelui Tecău, contraatacă!

Un scandal cu nume grele a izbucnit deja în urbea noastră, și care îl are ca personaj central pe Florin Tecău, președintele Consiliului Județean Argeș. Directorul ziarului Atac de Argeş, Florin Paraschivescu, care se află în arest pentru șantaj, a declarat în faţa anchetatorilor că a fost adus în județ chiar de Florin Tecău. Conform declarației lui Paraschivescu, președintele CJ îi dădea lunar 5.000 lei pentru a denigra mai mulţi primari şi politicieni, toți din partidul din care face parte- PSD. În timp ce Florin Tecău neagă vehement, primarii atacați în paginile publicației ies la atac.

Florin Tecău: “…păi… îi dădeam lui Paraschivescu tot salariul meu?!”

Conform aceleiași declarații, banii i-ar fi parvenit lui Paraschivescu printr-un intermediar, o femeie blondă și creață, care lucrează într-o instituție publică. Întrebat despre aceste acuzații, președintele Consiliului Județean Argeș, a declarat: "Nu am niciun fel de amestec în acest dosar. Am văzut şi eu acea declaraţie. Nu am ştiut de ea, nu am fost întrebat niciodată, nu am fost chemat la declaraţii. Nu l-am adus eu în judeţ, nu am avut nicio discuţie, partea cu banii este ceva hilar...o blondă creaţă... Iar suma de 5 000 de lei reprezintă tot salariul meu."  Mai mult, Tecău susţine că nu a citit niciodată ziarul Atac de Argeş și că nu ar fi avut nici un motiv să ordone defăimarea colegilor săi primarii Ion Georgescu (Mioveni), Ion Dumitru (Albota) sau Gheorghe Stancu (Bascov), cel din urmă fiind implicat în acest scandal în urma unui contract de publicitate pe care l-ar fi încheiat cu publicația Atac de Argeș, pentru a nu fi denigrat.

Primarul Ion Dumitru: ”Pe patul de moarte, ziaristul Ștefan Afrimescu a mărturisit adevărul”

Unul dintre numele constant prezente în ziarul respectiv, fost Ion Dumitru, primarul comunei Albota. Totodată și familia acestuia a fost luată la condei de ziariștii publicației, într-o continuă campanie de defăimare. Ca urmare, „Ducele”, i-a aranjat directorului de la Atac de Argeș niște întâlniri, în cadrul cărora a fost înregistrat. Cu acestea, Dumitru a mers la poliție și a formulat o plângere penală împotriva lui Parschivescu. Dar ce spune vocalul edil despre posibila implicare a lui Tecău în denigrarea sa și a familiei sale: ”Nu avea nici un motiv Tecău să dea comandă ziaristului să scrie despre mine. Florin Paraschivescu a vrut doar banii mei. Când a venit în Pitești, eu mă învârteam într-un cerc cu oameni potenți financiar, pe care trebuia să-i mulgă. Acest lucru mi l-a confirmat și ziaristul George Stăncescu, care a venit la mine și mi-a povestit. Mai mult, jurnalistul Ștefan  Afrimescu, înainte să moară, a mărturisit că a scris despre mine la comanda lui Paraschivescu. A zis așa Afrimescu: «Bă, nu-mi iese sufletul până nu spun adevărul, Paraschivescu m-a pus să scriu articolele alea!»
Golanul (n.r Florin Parschivescu) pusese ochii pe mine… Mai zice în declarație că Tecau i-a spus că i-am făcut plângere penală, păi eu spusesem la toată lumea că o să-i fac reclamație lui Paraschivescu. Nu Tecău a dat comandă să fim noi tăvăliți, ci Paraschivescu a făcut șantaje ordinare, la aștia mai înstăriți. Pe mine a vrut să mă termine!”

Primar Bascov: „Nu știu dacă putem să-l credem...”

Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, ne-a declarat: ”Florin Paraschivescu este imprevizibil și nu poate fi crezut. Scrie în declarația lui că el a avut cu mine o prietenie de mai multă vreme, nu știu...poate m-a confundat. Eu pe băiatul asta nu-l știam dinainte. A venit atunci să încheiem un contract. Eu nu cred că președintele Florin Tecău a făcut așa ceva...Eu am intrat în treaba asta din cauza faptului că am vrut să fac un bine, mă durea inima când vedeam ce scrie despre familia lui Ion Dumitru și am vrut să-i împac, și am căzut ca fraierul...Alte comentarii nu am, dar Paraschivescu nu poate fi credibil!”
Chiar dacă cei doi primari au dubii asupra declarației lui Florin Paraschivescu, președintele Tecău va trebui să convingă și restul partidului că nu se află în spatele acestor atacuri media. Dar poate cele mai multe explicații le va avea de dat în fața primarului Ion Georgescu, el lider maximo al PSD Argeș. Despre Georgescu, Tecău a declarat că a avut o primă discuție cu el, la telefon, amuzându-se împreună de aceste acuzații. Rămâne de văzut cât de haioasă va fi următoare ședință a PSD Argeș și cât de comic, rezultatul ei.

Declarația lui Florin Paraschivescu despre președintele Consiliului Județean Argeș

“Precizez că eu am reînfiinţat ziarul “Atac de Argeş” la solicitarea numitului Tecău Florin, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, care dorea să-I fie spălată imaginea, care făcuse obiectul unor articole denigratoare publicate în ziarul Ancheta. Practic, numitul Tecău Florin mi-a solicitat să public articole pozitive la adresa acestuia şi articole negative la adresa unor anumite persoane, indicate de el, pe care le bănuia că au fost în spatele articolelor denigratoare publicate la adresa sa în ziarul Ancheta”
Material realizat de Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea