Ziua Mondială a Apei, marcată prin diverse acțiuni educative, de societatea Apă Canal 2000 S.A.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a organizat două acţiuni, după cum urmează:
1. concursul de fotografie „Apa, univers într-o picătură“, la care au participat 425 de elevi din clasele I-XII de la 34 unităţi de învăţământ din 16 localităţi argeşene;
2.  Zilele Porţilor Deschise - în perioada  22 - 24 martie 2016 grupuri de elevi şi cadre didactice vor vizita Uzina de Apă Budeasa şi Staţia de Epurare Piteşti.
Concursul de fotografie „Apa, univers într-o picătură“ este organizat de societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti în cadrul Programului Educaţional Piky, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi Muzeul Judeţean Argeş.
Concursul este la a doua ediţie, precedenta ediţie desfăşurându-se în anul 2009 şi a avut tematica: importanţa apei în viaţa noastră; legătura dintre oameni şi apă; apa în diferite anotimpuri şi ipostaze; protejarea mediului înconjurător.
Elevii au participat la concurs cu o singură fotografie.
Juriul care a selecţionat cele mai bune fotografii şi a desemnat elevii câştigători a fost compus din următoarele persoane:
• Dl. Oprea Alexandru - fotoreporter ziarul Argeşul
• D-na Crişan Mihaela - Inspectoratul Şcolar al Judeţului Argeş
• D-na Stancu Daniela - Muzeul Judeţean Argeş
• D-na Rolea Roxana - Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş
• D-ra Bugescu Tatiana - SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, Serviciul Relaţii Publice
Criteriile de departajare în alegerea celor mai bune fotografii au fost: respectarea temei, claritatea imaginii, titlul, creativitatea şi originalitatea.
Ziua Mondială a Apei a apărut în anul 1992 la iniţiativa Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro. Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat rezoluţia conform căreia ziua de 22 martie a fost declarată Ziua Mondială a Apei, fiind sărbătorită pentru prima dată în anul 1993.
Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza populaţia atât în privinţa potenţialului pentru o cooperare extinsă, cât şi asupra răspunsurilor la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creşterea cererii de acces la apă şi la serviciile în domeniu.
În prezent, Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în întreaga lume, aducând în centrul atenţiei diferite aspecte.
În fiecare an, Ziua Mondială a Apei are o temă distinctă, iar coordonarea organizării campaniei pentru sărbătorirea acesteia revine uneia sau mai multor agenţii ale ONU.
În anul 2016, tema Zilei Mondiale a Apei este „Apa şi locurile de muncă“, coordonarea organizării campaniei fiind preluată de Organizaţia Internaţională a Muncii (ILO - International Labour Organization).
Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an pune accent pe influenţa pe care apa o are asupra oamenilor în desfăşurarea muncii lor,  arătând cum cantitatea şi calitatea insuficientă a apei poate schimba vieţile şi mijloacele de trai ale lucrătorilor şi chiar transforma societăţi şi economii.

Click AICI pentru a vizualiza lista elevilor premiați

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea