Ion Dumitrache, primarul comunei Poiana Lacului: ”Pentru canalizare, s-a făcut licitaţia pentru proiectare. Este vorba de 8 milioane de euro.”

# Podul de pe DN 67 B, Poiana Lacului – Drăgăşani a rămas în acelaşi stadiu deplorabil. CNADNR nu face nimic în acest sens

După patru mandate, adică peste 15 ani, în fruntea comunei Poiana Lacului, primarul Ion Dumitrache se poate lăuda nu doar cu o mare susţinere din partea alegătorilor săi, ci şi cu o lungă listă de proiecte realizate.
Toate aceste proiecte au fost gândite pentru a oferi cetăţenilor localităţii condiţii mai bune de trai şi facilităţi aproape ca de oraş.  Printre reuşitele sale, se numără: introducerea reţelei de alimentare cu apă, asfaltarea  drumurilor din localitate, mergând până la cel mai mici uliţe, reabilitarea tuturor celor 3 şcoli, construirea bazei sportive şi  introducerea alimentării cu gaze în cea mai mare parte a comunei. O altă preocupare constantă în toţi aceşti ani a fost crearea de locuri de muncă, pentru a le da oamenilor posibilitatea să îşi câştige existenţa, fără a mai apela la administraţia locală pentru ajutoare sociale.

„Pentru canalizare, s-a făcut licitaţia pentru proiectare. S-a făcut contestaţie, se licitează din nou. Este vorba de 8 milioane de euro”

„Printre cele mai mari realizări pe care le am de când sunt primar la Poiana Lacului ar fi alimentarea cu apă, construirea a patru şcoli noi (o investiţie de aproape 45 miliarde de lei vechi, care au fost accesaţi prin fonduri europene şi guvernamentale), alimentarea cu gaze pe o distanţă de aproximativ 40 de km, 23 de km de asfaltare. La ora actuală, avem un proiect pe care sper ca anul acesta să-l începem. Pe fonduri europene asfaltarea a 5 km, iar pe ordonanţa 28, 22 de km. Încet, încet, încercăm să încheiem şi cu asfaltarea în perioada următoare. Pentru canalizare, s-a făcut licitaţia pentru proiectare. S-a făcut contestaţie, se licitează din nou. Este vorba de 8 milioane de euro. Proiectul va fi în parteneriat cu SC Apă Canal 2000 şi se va derula pe perioada 2016-2018. Să sperăm că la finalul anului 2018 să avem şi canalizare în proporţie de 75% în Poiana Lacului.

Podul de pe DN 67 B, Poiana Lacului – Drăgăşani a rămas în acelaşi stadiu deplorabil.

În legătură cu podul de pe DN 67 B (cel care face legătura dintre Poiana Lacului şi Drăgăşani şi care a fost rupt din cauza unor inundaţii de primăvară) de la Poiana Lacului nu avem nimic concret, nu spune nimeni nimic. Aici este vorba de CNADNR. Au tot spus că ne vor ajuta cu refacerea acestui pod, însă acum nimeni nu mai zice nimic. Când se apropie alegerile, nu mai spune nimeni ce nu face. Acum vin alegerile şi îi taxează lumea pe cei care spun că nu pot face anumite lucruri. Eu sper să existe înţelepciunea necesară să rezolve această situaţie.  Este foarte important acest pod pentru că în această zonă circulă foarte multe tiruri transportă buretele pentru fabricarea scaunelor de la firma Johnson. 6 tiruri pleacă zilnic de aici spre această firmă. Nu mai discutăm de OMV, câte utilaje poate să transporte prin această zonă. Este groaznic oricum, nu este bine deloc cum stau lucrurile acum.”

”Am fost «curtat» de cei ieşiţi pe piaţa electorală în acest moment. Nu are sens să plec acum, la vârsta mea, la alt partid”

Având în vedere că în vară sunt alegerile pentru funcţia de primar în această comună, am fost curioşi să aflăm dacă primarul Ion Dumitrache a fost „curtat” de anumite formaţiuni politice existenţe pe piaţă. Iată care a fost răspunsul acestuia:
„Da, am fost curtat de cei ieşiţi pe piaţa electorală în acest moment. Am avut discuţii cu mai mulți șefi de partide, în care am precizat exact faptul că eu nu o să plec din partidul actual niciodată. Sunt la PNL şi o să rămân la PNL. Sunt de dreapta şi o să rămân de dreapta. Nu consider că pot să plec de la PNL în alt partid. Nu are sens să plec acum, la vârsta mea, la alt partid. Nu am plecat când eram tânăr şi mai fluşturatic.
Pentru anul 2016, cu toate că valoarea canalizării este mult mai mare, eu urmăresc totuşi asfaltarea. Cu totul, sunt 15 km de asfaltat, ca să nu mai existe uliţă neasfaltată în comuna Poiana Lacului.”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea