Biblioteca Judeţeană a sărbătorit Ziua Internațională a Francofoniei

La 20 martie 1970 au fost puse bazele Francofoniei instituționale, prin crearea la Niamey a Agenției de Cooperare Culturală și Tehnică. În calitate de stat membru al Organizației Intrenaționale a Francofoniei, România a celebrat la data de 20 martie Ziua Internațională a Francofoniei.
Cu acest prilej, Consiliul Judeţean Argeş, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, a organizat luni, 21 martie, de la ora 12.00, în holul bibliotecii,  vernisajul expoziției „Ziua Internațională a Francofoniei”. La acest vernisaj au vorbit Octavian Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii Judeţene, Constantin Polexe, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Roxana Stoenescu (din partea Consiliului Județean Argeş, șef Serviciu Relații Internaționale Tineret, Cultură) şi artista Anca Giura. În vitrine, au fost expuse cărți, albume, în general lucrări din colecțiile Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu” Argeş, structurate astfel: 1. obiective turistice și culturale din Argeș, deci din România, și din Franța; 2. literatură franceză valoroasă, inclusiv pentru copii; 3. lucrări bilingve, ale autorilor locali și naționali.
Pe simezele bibliotecii s-au regăsit schițe ale elevilor de la Liceul ”Dinu Lipatti” din Piteşti, Secția ”Arhitectură”, coordonați de artista Anca Giura. Printre aceștia, au fost prezenţi şi elevii care au câștigat premii la concursurile derulate sub egida Asociației Internaționale a Liceelor Francofone.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea