Să fim jigodii, dar nu pe bani! Țărănistul Gheorghe Dinescu vrea presă aservită partidului

Partidul Țărănesc a fost un partid politic format după primul război mondial sub conducerea lui Ion Mihalache, care, în anul 1926 a fuzionat cu Partidul Național Român pentru a forma Partidul Național-Țărănesc. Continuatorul vechiului partid este actualul PNȚCD. De-a lungul timpului, partidul a fost legat de nume mari ale politicii și culturii române ca: Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Ion Rațiu, Ion Diaconescu, argeșeanul Ion Mihalache, iar acum, Gheorghe Dinescu. Tot argeșean și el și președintele PNTCD Argeș. Și cu asta s-a spus cam tot despre ce au în comun partidul și iluștrii înaintași, cu simpaticul Gheorghe Dinescu. În schimb, el are multe de spus, atât în Consiliul Local Pitești unde a ajuns printr-un joc de culise, consilier, în conferințele de presă, dar mai ales pe Facebook.
Privind cu jind cum contracandidații săi (Gheorghe Dinescu și-a anunțat candidatura la primăria Pitești), au asistență consistentă la conferințele de presă, țărănistul se revoltă pe... ziariști. Acești exponenți ai „jigodismului balcanic”, nu catadicsesc să-și miște talentul creativ, pentru a se pune în slujba oamenilor lui Dinescu, cu care vrea să atace primăriile din județ. De altfel, oameni tineri și care nu au mai făcut politică, așa cum îi laudă președintele lor. Dar nu-i bai, că au de la cine învăța și politică și politica bunului simț.
Iată cum își începe dizertația de lider al unui partid istoric, în postarea de pe Facebook. Menționăm că licențele literare aparțin poetului, cu greșeli cu tot:  „Să mai spună cineva ca presa, este câinele de paza al democrației. Noi PNTCD-UL, încercăm să aducem în frunte unor primarii, oameni tineri,care nu au mai făcut politică, fără dosare la DNA,sau în alte instanțe. EI O PARTE A PRESEI DIN ARGES,NU SCRIE,NU ÎI INTERESEAZĂ CA TREBUIE SA SCHIMBAM CLASA POLITICA,NU!
PE EI,ÎI INTERESEAZĂ DOAR CONTRACTELE BABANE, ȘI CHIAR NU INFORMEAZĂ CORECT OPINIA PUBLICĂ.”
Spirit revoluționar, posesor al unei penițe (sau tastaturi) ascuțite, Dinescu face descoperirea secolului în materie de campanii electorale: acestea se plătesc! Cică dacă vrei să știe lumea de tine, ori faci ceva notabil, acțiuni care să rămână în memoria colectivă, ceea ce nu e cazul, ori plătești pentru publicitate. Acest concept de publicitate electorală este unul de bază în capitalism, exact ce își doreau marii conducători ai PNȚCD pentru societatea românească, în opoziție cu ce oferea comunismul, partidul unic, propagandă unică.  Cum singura istorie pe care se pare că a citit-o noua figură a țărănismului, sunt notificările de pe Facebook, îi aducem la cunoștință un concept pus în practică de foștii țărăniști: presa de partid. Da, domnule Dinescu, vechii țărăniști aveau propria lor presă! Consemnările istorice indică cum că prin 1937, ar fi apărut un ziar „Timpul”, sub conducerea lui Grigore Gafencu. Simpatiile ţărăniste a celui ce avea să devină ministru în perioada cea mai tulbure a perioadei interbelice româneşti a trasat clar linia editorială a ziarului. Un jigodism balcanic, cum ar spune Gheorghe Dinescu, să faci campanie electorală în ziar. Bașca și al tău! Să-i pui pe  redactori să scrie „de bine” de țărăniști, și “mai puțin de bine”, despre opozanți, sau chiar deloc! A, nu, asta este peste puterea de înțelegere a versatului politician. Să lași un bacșiș la chelner, mai merge, dar să bagi bani în campanii electorale…j´amais! Cum deja i-am alocat un spațiu publicitar mult prea mare, încheiem  odiseea vituală a semnatarului cu previziunea sa, făcută tot pe Facebook: “M AM SATURAT DE JIGODISMUL ĂSTA BALCANIC. DAR SUNT CONVINS CĂ, DACĂ EU SAU VREUN ALT COLEG DE AL NOSTRU VA CÂȘTIGA O PRIMĂRIE PRIN VOT,LA 3 ZILE DE LA DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI PRESA VĂ FI LA EL PENTRU CONTRACTE.E VĂ DECLAR ACUM ȘI AICI.PRIMARII PNTCD,VOR FI LOIALI CONTRIBUABILULUI.”
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea