Cornel Ionică, la inaugurarea pasasului rutier de la Podul Viilor: ,,Suntem numărul 1”

Pasajul rutier Podul Viilor a fost inaugurat miercuri, în prezența viceprimarului Piteștiului, Cornel Ionică și a constructorilor, iar de joi a fost deschis circulației rutiere. Chiar dacă acest proiect a dat mari bătăi de cap atât participanților la trafic, cât mai ales autoritățiilor locale, iată că într-un final s-a dovedit a fi un proiect de succes care a adus în Argeș suma de aproximativ 500 de miliarde lei vechi de la Uniunea Europeană.  Construcţia realizată cu bani europeni de către firmele Metabet, Zeus şi General Trust a început în primăvara anului 2014, iar ca și suprafață de lucru, aceasta s-a întins pe 3,5 hectare.
Chiar dacă pe tot parcursul lucrărilor la pasajul Podul Viilor, Cornel Ionică spunea că nu crede că ar mai începe un astfel de proiect, dacă ar da timpul înapoi, la inaugurarea acestui obiectiv, Ionică deja amintea de un alt pod peste râul Argeș ce va face legătura cu strada Depozitelor și comuna Mărăcineni.
Un lucru îmbucurător, am putea spune, dacă stăm să ne gândim că toate aceste proiecte aduc bani serioși în Argeș și implicit se vor crea și locuri de muncă.
În ultima sesiune de finanțare europeană, Municipiul Pitești a reușit să atragă fonduri europene de peste 1000 de miliarde prin proiectele pe care le-a desfășurat și pe care le va duce pe toate la bun sfârșit, Piteștiul fiind ,,numărul unu”, din întreaga regiune Sud – Muntenia, așa cum a declarat Cornel Ionică, la inaugurarea pasajului Podul Viilor.
,,Am executat proiectul în conformitate cu legea. Întârzierea nu a fost foarte mare, fiind 3 – 4 procente neîndeplinite. În țară nu știu dacă mai sunt Unități Administrativ Teritoriale care au realizat proiecte în măsura în care am făcut-o noi. Iată că am dat în funcțiune acest proiect, dar și pe cel al Reabilitării Urbane. Nu foarte târziu dăm în funcțiune și Centrul Multifuncțional. Rămâne ultimul proiect Școala numărul 19. Putem să spunem că am realizat 90% din proiectele pe fonduri europene și le vom finaliza 100%. Cel puțin pe regiunea noastră Sud – Muntenia, care monitorizează proiectele cu finanțare europeană, suntem primii. Suntem numărul 1 și singurii care au dus toate proiectele până la capăt”, a precizat Cornel Ionică. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea