Lecții de economie, dar și de bun simț politic, la sediul PAM, ținute de un om care a reușit în afaceri, dar și în politică

# Mircea Andrei, preşedintele PAM: Piteștiul are un buget de 120 milioane de lei! 10% ar trebui investiți, anual, pentru a întoarce profituri și a crea locuri de muncă! # Mircea Andrei: Dacă sunt ales primar al Piteștiului, nu mai candidez la Consiliul Județean. Nu îmi pot bate joc de voturile oamenilor

Prezent la conferinţa săptămânală de presă a Partidului pentru Argeş şi Muscel, preşedintele Mircea Andrei,  candidat pentru funcția de primar al Piteștiului,  a vorbit despre obiectivele pe care le are pentru îmbunătăţirea administraţiei locale. Avocat, dar și om de afaceri de succes, Mircea Andrei nu s-a sfiit să țină, pe loc, o lecție de economie.
Întrebat care ar fi primele trei puncte pe care le-ar îmbunătățI din fotoliul de primar, la Pitești, liderul PAM a declarat că îşi propune:
1. Să reducă, sau chiar să elimine hoţia. Se fură prea mult, motiv din care apar insuficiențele la finanțări
2. Să readucă în proprietatea Primăriei Piteşti instituţiile subordonate, care, de mult timp, își fac de cap și nu sunt conduse pe criterii de competență. Mircea Andrei: ”Aş face o selecţie a persoanelor care lucrează la Primăria Piteşti, deoarece posturile din conducere sunt ocupate de oameni necorespunzători, iar instituţiile subordonate le-aş aduce sub controlul primăriei. Nu înţeleg de ce primăria a cedat controlul în aceste unităţi.”
3. Să transforme primăria într-un investitor. ”Primăria Pitești nu este una săracă. Annual, prin conturile acesteia trec 120 milioane de lei. Dacă 10% din bugetul primăriei ar fi alocat exclusiv investiţiilor, s-ar putea rezolva, astfel, două probleme: creșterea veniturilor și, implicit, a bugetului, dar și o creștere a ofertei de locuri de muncă, ceea ce ar avea un rezultat benefic pentru întregul Argeş.” a spus președintele Mircea Andrei.
Ca exemplu, aici, s-a pomenit despre oportunitatea achiziționării, cu fonduri europene nerambursabile, a unei centrale fotovoltaice, care ar putea furniza energie electrică primăriei șI instituțiilor subordonate, ceea ce ar duce la economii substanțiale. ”Sunt lucruri care se pot pune la punct într-un an, nu în decenii, lucruri care se pot vedea și care se pot simți imediat”, a spus președintele PAM.

Mircea Andrei: ”Dacă sunt ales primar al Piteștiului, nu mai candidez la Consiliul Județean. Nu îmi pot bate joc de voturile oamenilor”

De asemenea, candidatul PAM la funcţia de primar al municipiului a precizat şi că, în maxim două săptămâni, Partidul pentru Argeş şi Muscel îşi va prezenta primii şapte, opt candidaţi pentru funcţiile de consilieri judeţeni.
„Aşteptăm cu mare interes să vedem oferta electorală a PSD. Probabil că vor fi tot pavele şi iar betonăm oraşul, sau mai bine spus, ce a mai rămas din el. Propun electoratului să facem o groapă mare în care să îi betonăm pe toţi cei care au distrus oraşul”, a mai spus celebrul avocat.
Întrebat ce va face dacă ajunge primar, în perspectiva anunțatei candidaturi și la funcția de președinte al Consiliului Județean, Mircea Andrei a replicat ferm, dovedind hotărâre politică, dar și bun simț: ”Dacă sunt ales primar al Piteștiului, nu mai candidez la Consiliul Județean. Nu îmi pot bate joc de voturile oamenilor!”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea