Cum a ,,reînviat” incompatibilitatea lui Ionică?!

Iată că de câteva zile încoace gura nu le mai tace și multe planuri și-or face. Am ținut să încep acest articol în acest stil pentru că, în ultima săptămână, ținând cont că suntem în postul Paștelui, foarte mulți s-au apucat să-i cânte Prohodul viceprimarului Constantin Ionică, ce a fost lovit, în prag de campanie, de un dosar de incompatibilitate ,,reînviat”, am putea spune.  Despre aceeași speță de incompatibilitatea lui Ionică am scris, nu mai târziu de anul trecut, în care viceprimarul declara că a dat de nenumărate ori cu subsemnatul fie pe la Parchet, fie pe la A.N.I., în urma unei reclamații anonime, și din ambele părți a fost achitat.
”Pentru lucrul acesta, am dat cu subsemnatul de mai multe ori. Ultima dată am dat la Parchet, cred că în 2013 şi am primit NUP pentru conflict de interese. Tot în acest sens am fost cercetat şi de A.N.I.. La Piteşti sunt 15 societăţi de publicitate. Una dintre ele este a lui”, declara Ionică în vara anului trecut.

Cercetat încă din 2010 pe aceeași speță

Primul dosar de incompatibilitate al lui Cornel Ionică în care se cerceta fix aceeași problemă, a apărut în anul 2010, în urma unei reclamații anonime, dar cu subînțeles, ”anonimul” dându-și adresa pe strada Victoriei, nr.24, adică, adresa Primăriei Pitești. Reclamația a fost depusă atât la A.N.I., dar și la Parchet. În urma acestei reclamații, Cornel Ionică a fost cercetat ani la rândul de ambele instituții, după cum ne-a și declarat anul trecut. Dar atunci, inspectorii A.N.I. au considerat că nu este o problemă de incompatibilitate acordarea spațiilor respective către firma administrată de ginerele lui Ionică. Și Parchetul a fost pe aceeși linie cu A.N.I.; la începutul anului 2014, în luna ianuarie, au emis neînceperea urmăririi penale pentru Ionică Constantin Cornel.
”În legătură cu același lucru am fost reclamat de o persoană anonimă, care și-a dat adresa pe strada Victoriei, nr.24, unde este primăria, dar nu contează. Am fost reclamat și la Parchet în aceeași speță. Am fost reclamat și la A.N.I . și la Parchet. Parchetul a dispus ,,neînceperea urmăririi penale, în dosarul (...), privind pe Ionică Constantin Cornel, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese”. Acestea care mi se impută și azi, ,,deoarece nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracțiuni în ceea ce privește latura obiectivă și latura subiectivă”. Iată că Parchetul mi-a dat neînceperea urmăririi penale, iar Agenția de Integritate, din 2010, de când s-a înregistrat reclamția, m-a intervievat în 2011, în 2012 și inspectorii mi-au spus că nu este nicio problemă, iar în celelalte spețe am mers în instanță și am câștigat. Eu cred că nu voi avea probleme. Voi ataca în instanță, atunci când voi primi documentul pentru că nu am primit nimic oficial.
Așadar, inspectorii A.N.I. care m-au audiat de nenumărate ori, cu avocații lângă mine, mi-au zis de foarte multe ori că aici nu sunt probleme. Am crezut că problema este rezolvată, iar acum să mă trezesc cu vestea aceasta...”, a precizat viceprimarul Ionică.

Din compatibil a devenit incompatibil, pe aceeși speță

Nu știu exact dacă are vreo vină viceprimarul Cornel Ionică, dar dacă în urmă cu câțiva ani, fiind cercetat pe aceeși speță, instituțiile statului spuneau că nu este incompatibil, iar acum spun că este, în prag de campanie, mă face să-mi ridic mari semne de întrebare. Sigur, dacă este vinovat să plătească, dar în aceeași măsură să plătească și inspectorii A.N.I. care au cercetat cazul în urma reclamției din 2010 și să plătească și procurorul de caz care a dispus neînceperea urmăririi penale în aceeși speță. Nu cred este posibil ca, în prag de campanie, să se scoată un dosar pe o cauză, care a fost închisă în urmă cu câțiva ani de aceeași instituție.
Așadar, inspectorii A.N.I. îi aduc acum viceprimarului Ionică aceleași acuze pentru care a fost cercetat și în anii anteriori:
„În perioada exercitării mandatului 2008-2012 (n.r. – Cornel Ionică) a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Piteşti din data de 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural).
De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Piteşti din data de 8 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti şi S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate)”.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea