Societatea de dezinsecție Coral, cercetată de DNA, cere banii înapoi de la Primăria Pitești

Anul trecut, în țară, au avut loc niște percheziții care au vizat contractele societății de dezinsecție Coral Impex cu diferite instituții publice. Astfel, în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, reprezentanții DNA au participat la percheziții alături de jandarmi și inspectori ANAF. Organele abilitate nu au ocolit nici Primăria Pitești, unde au solicitat documente referitoare la contractul pentru deratizarea şi dezinsecţia în municipiu. Reprezentanții  DNA Pitești au venit la sediul instituției și au ridicat toate documentele legate de relația dintre administrația locală și societatea Coral Impex. Acum, firma de dezinsecție are și ea o solicitare către Primăria Pitești, și anume să-i deblocheze garanția depusă conform contractului.
Viceprimar Cornel Ionică: “După ce că există un dosar la DNA, acum Coral vrea să le deblocăm garanția, care nu este deloc mare, de vreo trei-patru miliarde...Nu știu ce urmăresc, cred că să ne facă probleme la toți...”

Coral Impex are contract cu Primăria Pitești de 50 de miliarde de lei

Primăria Pitești a concesionat, în 2011, prin licitație, serviciile de deratizare, dezinsecție, dezinfecție în municipiul nostru. Pentru acest contract, au fost depuse oferte din partea a trei societăți de profil, însă, dat fiind faptul că departajarea s-a făcut ca urmare a aplicării criteriului prețului cel mai scăzut, câștigătoare a fost declarată societatea Coral Impex SRL. Și așa, un contract  de 5 ani și care expiră anul acesta, în anul 2016, a ajuns la  o firmă a cărui director este o fostă apropiată a lui Tudor Pendiuc. Valoarea acestuia, nu este deloc de neglijat, ridicându-se la suma de 4.940.723 lei, adică aproape 50 de miliarde lei vechi.
Suspiciunile asupra acordării contractului au apărut încă din 2011, întrucât directorul punctului de lucru al Coral Impex din Piteşti, Mihaela Pintea (fostă Roşca), este nimeni alta decât sora fostei şefe de cabinet a primarului Tudor Pendiuc, Carmen Lis. Carmen Lis este persoana cu care, se bănuiește, că a luat legătura Tudor Pendiuc în timpul eliberării după prima reținere, fapt care i-a adus primarului, reîntoarcerea în Beciul Domnesc.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea