Caruselul inepţiilor la şedinţa de Consiliu Local a Primăriei Săpata

# Constantin Stanciu, contracandidatul lui Micu la funcţia de primar: „Sunt de acord, dar cu amendamentul să se comunice în şedinţa anterioară!!!!!!!”

Şedinţa de Consiliu Local, desfăşurată pe data de 29 martie, la Săpata, a fost concludentă din mai multe puncte de vedere. Săptămânalul nostru a mai scris într-una din ediţiile anterioare despre „clinciurile” existente între Laurenţiu Micu, actualul primar al comunei Săpata, şi Constantin Stanciu, fostul primar al acestei comune, care va candida anul acesta, din partea PMP-ului, pentru obţinerea unui nou mandat. Am spus concludentă, pentru că majoritatea punctelor trecute pe ordinea de zi a şedinţei a reprezentat prilej de tensiuni şi dispute între primar şi cei doi adversari declaraţi ai săi: Constantin Stanciu şi aliatul său, consilierul local Gheorghe Crăcan.

Consilierul Crăcan: „Dumneavoastră trebuie să vă conformaţi, da? Şedinţa este condusă de preşedintele comisiei, adică de mine”

Şedinţa a debutat cu un conflict deschis între preşedintele „prologului” acestei şedinţe de CL, Gheorghe Crăcan, şi primarul Laurenţiu Micu. Consilierul Crăcan, neştiind că peste câteva minute i se va rupe craca de sub picioare, adică va pierde această preţioasă funcţie, l-a tras la răspundere pe primar, rostind cu autoritate: „Dumneavoastră trebuie să vă conformaţi, da? Şedinţa este condusă de preşedintele comisiei, adică de mine, şi de doamna secretară. Dacă dumneavoastră nu doriţi să asistaţi, e bine, dacă nu, iarăşi bine. Noi dorim ca fiecare să-şi vadă de treaba lui.”
Astfel, până şi aprobarea procesului-verbal al şedinţei anterioare a suscitat un dezacord manifest între Constantin Stanciu şi Laurenţiu Micu: „Sunt de acord cu procesul-verbal, punctul Diverse, exceptând problema solicitată de mine, anterior, căreia i se caută eludarea răspunsului. Deci, nu se vrea să se dea răspunsul. În rest, sunt de acord.” Preşedintele şedinţei, consilierul Crăcan, i-a adresat următorul îndemn lui Constantin Stanciu, empatizând cu suferinţele ascunse ale acestuia:  „Faceţi o cerere scrisă adresată Consiliului Local”. „La alte foruri - a răspuns Constantin Stanciu -, că la Consiliul Local nu se poate.”
Am ajuns la partea cea mai interesantă a şedinţei, şi anume la punctul Proiectul privind alegerea preşedintelui de şedinţă pentru lunile Martie-Mai 2016- Trim. I. Au fost două propuneri în acest sens: Valentin Stoica şi Ion Guţă, viceprimarul actual al acestei comune. Se începe votul... Cine este pentru domnul Guţă?     Se numără voturile... Cine este pentru domnul Guţă? Cine credeţi că ridică mâna să voteze pentru Ion Guţă? Nimeni altul decât Gheorghe Crăcan, cel care nu avea voie să facă asta. Noroc cu spiritul de observaţie al secretarei comisiei, care i-a atras atenţia că nu trebuie să facă asta, şi al partenerului său de luptă electorală, Constantin Stanciu, care a spus: „Vigilenţă, domnule preşedinte! Vigilenţă!”

Viceprimarul Ion Guţă, noul preşedinte al şedinţelor de CL: „Vă promit că o să fiu mai puţin revoluţionar!...bineînţeles mai puţin revoluţionar faţă de consilierul Crăcan”

La preluarea noului mandat provizoriu de preşedinte al comisiei, viceprimarul Ion Guţă a spus, referindu-se la stilul „apostatic” de conducere a şedinţelor de CL de către consilierul Local: „Vă promit că o să fiu mai puţin revoluţionar!”.
La punctul Proiect de hotărâre privind eliberarea unui certificat de urbanism şi a unei autorizaţii de construire pentru executarea lucrării: Modernizare drumuri de interes local, comuna Săpata (Bănăreşti, Mirţeşti), judeţul Argeş, Constantin Stanciu a replicat vehement: „Referitor la modernizare, ce înseamnă modernizare?”. Chiar aşa, domnule Stanciu, nu ştiţi ce înseamnă modernizare? Păi aţi fost la conducerea comunei patru ani de zile! Mă gândeam că experienţa dumneavoastră de primar a fost edificatoare în acest sens... Aţi mai întrebat şi care este suma alocată pentru acest proiect? Răspunsul, care a venit prompt din partea actualului primar, l-a năucit pe Stanciu: „Primăria nu a alocat sume decât pentru proiectare. Ştiţi că am propus şi aţi acceptat în şedinţa de CL suma de 50.000 de lei”. Cum, domnule Stanciu, nu ştiţi ce aţi aprobat?

Constantin Stanciu, contracandidatul lui Micu la funcţia de primar: „Sunt de acord, dar cu amendamentul să se comunice în şedinţa anterioară!!!”

Şi acum vine răspunsul lui Stanciu, unul care frizează absurdul şi limita noastră de înţelegere: „Când se face pe proiect, la modernizare se scrie concret tipul de lucrare care se execută. Zice proiect privind realizarea obiectivului. Nu spune nimic de modernizare. Dacă este vorba de asfaltare, se scrie asfaltare bitum ş.a.m.d. Concret, sunt de acord, dar cu amendamentul să se comunice în şedinţa anterioară, explicit, în ce constă obiectivul.” Ce să deducem noi din raţionamentul care ne-a siderat pur şi simplu? Că vechiul primar încurcă trecutul cu viitorul....

O problemă stringentă a comunei Săpata: transportatorul nu-şi face cursele în satul Dealul Bradului

Şi totuşi, în urma acestei şedinţe, a fost sesizată o problemă reală cu care se confruntă cetăţenii acestei comune, mai ales cei care trăiesc în satul Dealul Bradului. Transportatorul principal din această comună nu vrea să urce până în această zonă, şi astfel, mulţi oameni, care au diverse probleme, nu şi le pot rezolva din cauza faptului că nu au transportul asigurat. Acest transportator se prevalează de motivul că traseul disfuncţional nu-i permite să-şi respecte atribuţiile de serviciu.
În legătură cu această problemă, primarul Laurenţiu Micu ne-a declarat: „Deci, voi reface adresa către Consiliul Judeţean pentru a rezolva această problemă. Nefiind traseul licitat, aprobat, de către  Consiliul local al comunei Săpata, noi nu puteam lua decât această măsură, să înaintăm o adresă către CJ Argeş. Avem această problemă de mai mult timp. Am tot făcut adrese la CJ Argeş şi primim răspunsuri de genul că s-a discutat cu transportatorul  şi acesta şi-a luat angajamentul că îţi va face cursele. Înseamnă că transportatorul nu-şi face cursele. Că drumurile s-au stricat în urma ploilor nu este vina noastră. Din păcate, nu depinde de noi ca şi instituţie. Eu am transmis şi transmit mai departe existenţa acestei probleme. Transportatorul trebuie tras la răspundere.”
Material realizat de Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea