Viorel Dan Năstase a lansat volumul „Un dans, o clipă, un vis şi alte povestiri” la Biblioteca Judeţeană

Luni, 28 martie, la ora 17.30, în sala de conferinţe, Biblioteca Judeţeană Argeş a organizat evenimentul de lansare a lucrării „Un dans, o clipă, un vis şi alte povestiri” (Editura Paralela 45, 2016), autor Viorel Dan Năstase.
La eveniment au fost prezenţi foşti colegi, prieteni, actuali colegi de la Universitatea din Piteşti (el fiind prof. univ.dr. la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport), dansatori pe care i-a format de-a lungul timpului.
Prezidiul evenimentului a fost format din editorul Călin Vlasie, Costin Alexandrescu, fostul director al Centrului Creației Populare, cel care l-a sprijinit pe autor în demersul său de a înființa, în anul 1984, Festivalul Național de Dans de Societate - „DANSUL FLORILOR”, prof. Moise Mitulescu, noul rector al Universităţii din Piteşti, Dumitru Chirleșan, care i-a oferit  lui Viorel Dan Năstase o Diplomă de Excelență și o plachetă omagială, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, prof. univ.dr. Luminiţa Georgescu.
La finalul lansării, autorul a oferit autografe celor care au dorit să achiziţioneze cartea.
Despre această carte, editorul Călin Vlasie spune: «Într-o posibilă Istorie a dansului românesc, Viorel Dan Năstase va figura, cu certitudine, drept un nume de referinţă, fiind unul dintre cei mai respectaţi şi apreciaţi formatori în acest domeniu; un om care a lăsat în urma sa o veritabilă „şcoală” de dans şi un palmares redutabil. Remarcabilă împletire de artă şi măiestrie tehnică, dansul este una dintre cele mai tulburătoare expresii ale creativităţii şi sensibilităţii umane. Această artă şi-a găsit în Viorel Dan Năstase un Maestru. Cartea aceasta, „Un dans, o clipă, un vis şi alte povestiri”, vorbeşte despre o vocaţie autentică, îmbrăţişată cu o admirabilă pasiune. În acelaşi timp, ne vorbeşte despre bucurii şi tristeţi, deveniri, confruntări, provocări şi triumfuri. Este confesiunea unui om îndrăgostit de lumea dansului, rostită cu luciditate, cu umor, dar mai ales cu o rafinată melancolie.»
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea