Prozatorul George Rizescu a lansat volumul „Statui uşor fisurate” la Biblioteca Judeţeană Argeş

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat miercuri, 30 martie 2016, de la ora 13.00, lansarea unui nou volume semnat de George Rizescu. Este vorba de romanul „Statui uşor fisurate”, apărută la Editura Tipo Moldova, Iaşi, 2015. La eveniment au fost prezenţi jurnalişti, oameni de cultură, politicieni, prietenii şi colegii lui George Rizescu. În deschiderea evenimentului a vorbit Octavian Mihail Sachelarie, managerul bibliotecii.

Octavian Mihail Sachelarie: „Dincolo de constructul politico-social, intervine darul lui George Rizescu de scriitor”

„În acest volum, George Rizescu ne oferă o frescă asupra a ceea ce înseamnă şi ceea ce a însemnat România la începutul mileniului al III-lea. Este vorba de oamenii care ne-au condus o anumită perioadă de timp şi ceea ce facilitează  venirea la putere a politicienilor. M-au frapat două categorii sociale şi politice: alegătorii care merg necondiţionat la vot, ca fanaticii, şi o anumită tipologie a intelectualităţii care a facilitat acest drum şi care şi-a trădat menirea pe care ar trebui să o aibă un intelectual. Dincolo de constructul politico-social, intervine darul lui George Rizescu de scriitor. Scrie din interiorul său şi cunoaşte foarte bine dedesubturile unui sistem care scârţâie din toate temeliile. Discursul de lectură e foarte interesant”.

Jurnalistul George Frangulea: „Cartea este un pamflet extraordinar”

Jurnalistul George Frangulea, prieten bun cu autorul, a afirmat: „Cartea este un pamflet extraordinar. În sine este un roman. Este bine să-i fii prieten lui George Rizescu, nu duşman. Un filon foarte mare prin care poţi să faci literatură este cetatea însăşi. Umorul de situaţie este un element constant în opera sa. În romanele sale, Rizescu scrie din dragoste, din patriotism, din ură faţă de el însuşi. Sunt doar pretexte pentru a-i da o stare de fapt naţiei noastre”.

Editorul Aurel Ştefanachi: „George Rizescu este un mare scriitor. El prinde societatea în mişcare”

Directorul Editurii Tipo Moldova din Iaşi, Aurel Ştefanachi, a ţinut să sublinieze faptul că în spatele acestei cărţi se ascunde un om tragic. „Toată această ieşire spumoasă a fiecărui personaj scoate la suprafaţă tragismul fiinţei româneşti. Noi nu putem înlocui manifestările zilnice ale fiecăruia dintre noi. Toate popoarele au părţi întunecate. George Rizescu este un mare scriitor. El prinde societatea în mişcare”.

George Rizescu: „Marea nenorocire care se întâmplă în zilele noastre este că oamenii nu mai vor să-şi spună adevărul în faţă”

Despre noul său volum satiric, scriitorul George Rizescu a spus că a lansat acest volum, în această perioadă, pentru că şi-a dat seama că oamenii au nevoie de ea. „Marea nenorocire care se întâmplă în zilele noastre este că oamenii nu mai vor să-şi spună adevărul în faţă. Nu scriu aceste cărţi pentru că nu am ce să fac. Cartea am văzut-o ca pe un spectacol. E un roman mai greoi. Trebuie să ai răbdarea necesară să-l citeşti cu atenţie. Dacă-l urmăreşti cu atenţia, ajungi să-ţi dai seama cu nu politicienii sunt vinovaţi. Nu sunt eu îndreptăţit să dau sentinţe”.
George Rizescu a debutat în anul 1982 cu proză scurtă satirică. A scris peste douăzeci şi cinci de texte-scenarii pentru „Unda veselă” la Radio şi a oferit texte satirice pentru efectuarea revelioanelor. A scris romanele satirice: „ŞARLATANII”, (Editura Porto-Franco, 1993) „ŞARLATANII sau IGOR SALVACHE-ROMANU şi Revoluţia”, (Editura Coresi, 1995), „GUVERNAREA LUI SALVACHE” (Editura Cultura, 1998), „PARLAMENTARII LUI SALVACHE”, (Editura Publistar, 2003), „MAREA SPOVEDANIE” (Editura Roza Vânturilor, 2008),  „MIC TRATAT DE PROSTOLOGIE” (Editura Tipo Moldova, Iași, 2015). Printre altele, a mai publicat „PREOTUL, PRIETENUL SUFLETULUI MEU” (Editura Tipnaste, 2005) şi „NEVOIA DE ORTODOXIE” (Editura Paralela 45, 2009), . De asemenea, George Rizescu a publicat numeroase articole, recenzii, reportaje.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea