Goana după putere naște nereguli! Candidatul PSD la primăria Coșești, Florin Petrescu, a pus stăpânire pe comună

# Actualul viceprimar al comunei Coșești și candidat al PSD pentru funcția de primar, Florin Petrescu, consideră comuna însăși moșia sa

După schimbarea lui Ion Olteanu, din funcția de viceprimar al comunei Coșești, cel care se pare că era incomod pentru unii consilieri, funcția a fost preluată de un alt consilier local. Noul numit este de la PSD, cel care este și candidatul aceluiași partid pentru funcția de primar, Florin Petrescu. Nu știm cu ce intenții a venit domnia sa în această funcție, dar din câte s-au petrecut în comuna Coșești, de când Florin Petrescu ocupă această funcție de viceprimar, putem să tragem și niște concluzii, nu prea bune, aș putea spune, pentru comunitatea de acolo.
Investit în funcția de viceprimar al comunei Coșești în data de 29.02.2016, Florin Petrescu la nici câteva zile de când a venit în fruntea primăriei a început să se comporte ca și când ar conduce propria ogradă.  În data de 02.03.2016, seara, în jurul orei 21:00,  camerele de supraveghere din comună au fost scoase din priză, conform înregistrărilor salvate pe hardul sistemului de supraveghere. Din acel moment și până în data de 23.03.2016, sistemul de supraveghere din comună nu a mai funcționat. Nu știm exact care a fost motivul întreruperii sistemului de supraveghere la acea oră târzie, dar se ridică mari semne de întrebare. Dându-se seama de gravitatea problemei care se crease, în ședința Consiliului Local Coșești din 09.03.2016,  s-a luat act de oprirea camerelor de supraveghere din comună pe un motiv cu totul și cu totul irațional, care ar putea atrage după sine și o răspundere penelă. Astfel spus, pentru ca oprirea camerelor de supraveghere din comună să fie oarecum acoperită din punct de vedere legal, consilierii locali din comună au stipulat în procesul verbal al ședinței de Consiliul Local din data de 09.03.2016, oprirea acestor camere de supraveghere pe motiv că trebuie mutat monitorul de supraveghere în altă încăpere a primăriei. Așadar, chiar dacă camerele de supraveghere nu mai funcționau din seara zilei de 02.03.2016, consilierii locali au luat act de acest lucru abia în data de 09.03.2016, invocând un motiv cu totul irațional, care desigur, nici nu a fost aplicat, într-un final. Deși motivul opririi sistemului de supraveghere era schimbarea locației monitorului, în data de 23.03.2016, la atenționările repetate ale fostului viceprimar, Ion Olteanu, de gravitatea faptei, camerele de supraveghere au fost repornite, fără a se mai muta monitorul în altă încăpere a primăriei, așa cum menționaseră consilierii în procesul verbal.

Refuzul viceprimarului de a vorbi, ridică un mare semn de întrebare

Cu privire la acest aspect, am dorit să avem și un punct de vedere al noului viceprimar al comunei Coșești. Deși, la începutul discuției părea binevoitor, după ce i-am expus problemele pentru care ceream lămuriri, Florin Petrescu a devenit dintr-o dată ostil, invocând faptul că este în trafic și este ocupat, asta după ce la începutul discuției s-a arătat disponibil să vorbească. 
Dar pentru a trage dumneavoastră concluziile am decis să public întreaga convorbire așa cum s-a desfășurat:
# Bună ziua, domnule viceprimar!
Viceprimarul Florin Petrescu: Să trăiți!
# Lucian Gherguș vă deranjează, de la ziarul ”Atitudine în Argeș”. Puteți să vorbiți două minute, vă rog?
Florin Petrescu: Da, sigur, sigur.
# Domnule Petrescu, v-am deranjat în legătură cu două probleme pentru a-mi da și mie un punct de vedere, dacă se poate. Am înțeles că în data de 03.03.2016 dumneavoastră ați scos camerele din priză.
Florin Petrescu: Da, continuați
# Spuneți-mi, vă rog, de ce le-ați scos?
Florin Petrescu: Păi sunteți dezinformat
# De aceea v-am și sunat pentru a verifica.
Florin Petrescu: Dacă cel care v-a informat v-ar fi dat copia procesului verbal de la ședința de consiliu local, ați fi fost foarte bine informat.
# În ce dată le-ați scos dumneavoastră din priză?
Florin Petrescu: Vă dați seama că sunt chestii care nu se... nu se... Adică, efectiv nu sunt la birou și nu pot să vă spun exact data. Nu știu. Nu sunt chestii pe care să le rețin. Sunt chestii minore.
# Vă întreb acest lucru pentru că știu că în data de 09.03.2016 s-a stipulat în procesul verbal al ședinței de Consiliu Local scoaterea camerelor din priză.
Florin Petrescu: Așa, așa...
# În schimb, camerele am înțeles că au fost scoase din priză în data de 03.03.2016, înaintea ședinței de Consiliu Local.
Florin Petrescu: Probabil știți dumneavoastră mai bine decât mine.
# Eu de aceea v-am și sunat
Florin Petrescu: Păi stați să ne înțelegem. Dumneavoastră această convorbire vreți să o publicați într-un ziar?
# Da. De aceea v-am și sunat ca să am și punctul dumneavoastră de vedere
Florin Petrescu: Păi atunci vă rog să mă scuzați! Sunt în trafic și nu pot să vă dau interviu prin telefon. Dacă doriți lămuriri suplimentare, puteți să veniți la sediul primăriei oricând. Vă putem da toate datele și vă punem la dispoziție documente ca să fie totul în regulă.
# Și prin telefon nu puteți să-mi spuneți?
Florin Petrescu: Nu pentru că, vă dați seama, sunt în trafic și nu risc.
# Vă pot suna mai târziu?
Florin Petrescu: Exact ce v-am spus: sunt pe teren. Puteți să vă deplasați la sediul primăriei ca să luați toate datele, informațiile și documentele ca să fie totul în regulă. Pe zvonuri și pe chestii din astea nu pot să discut. Îmi pare rău. Sunt un om care vreau să colaborez, vreau să vă dau toate informațiile, dar trebuie să vi le dau concrete și nu pot să vi le dau în trafic.
# Vă pot suna mai târziu, când ajungeți la primărie.
Florin Petrescu: Ascultați-mă! Noi avem astăzi acțiuni de igenizare a unei instalații de apă în satul Corbu. Cel puțin ce am eu, astăzi în portofoliu, ca să-i zic așa. Mai am de coordonat o asfaltare în satul Lăpușani și vă dați seama că nu știu când ajung la birou pentru că munca unui viceprimar înseamnă deplasare în teren, în primul rând. Dar v-am zis, dacă doriți, programați-vă o întâlnire la primărie să vă dăm documente, să discutăm așa cum discută oamenii, nu prin telefon și nu în trafic.
# Eu nu am de ce să mă deplasez la primărie pentru că v-am cerut doar un punct de vedere.
Florin Petrescu: ”Dumneavoastră mă întrebați după datele puse de cineva la dispoziție în timp ce eu sunt în trafic sau sunt într-o lucrare în teren.
# V-am zis că vă pot suna mai târziu. Spuneți-mi când sunteți la primărie și vă sun?
Florin Petrescu: Vă doresc o zi bună!

Aceasta a fost toată discuția pe care am avut-o cu viceprimarul comunei Coșești, care spre finalul convorbirei devenise din ce în ce mai iritat. Dacă la început părea a fi disponibil discuției, după ce a văzut că am date concrete a invocat mai multe moduri de retragere din convorbire.

A făcut lucrări pe domeniul public fără nicio acoperire legală

Așa cum spuneam la începutul materialului, Florin Petrescu, imediat după investirea sa în funcția de viceprimar, în dorința sa acerbă de a ieși primar recurge la fel și fel de metode, unele dintre ele fiind chiar nelegale.
Nu știm de unde interesul acesta inexplicabil pentru  funcție atâta timp cât salariul de primar nu este foarte mare, iar Florin Petrescu, din câte se știe, dispune de o avere considerabilă. Sigur că sunt și oameni care pur și simplu doresc doar să facă bine comunității lor, doar că atât timp cât Florin Petrescu recurge la fel și fel de metode, unele nelegale, pentru a ajunge în această funcție ne face să ne întrebăm de ce recurge Petrescu la astfel de metode?! Poate din neștiință de cauză sau, mai important, pentru a ajunge primar cu orice preț, urmărind alte aspecte.  Așadar, Florin Petrescu, într-o zi de sâmbătă s-a apucat de la sine putere, fără a avea avizele necesare să repare două drumuri, unul în satul Priseaca și celălalt în satul Petrești. Aceste două drumuri au fost făcute fără nicio implicare a primăriei, fără a da vreo aprobare sau altceva. Pentru a înțelege toată lumea, orice lucrare pe domenil public trebuie avizată înainte de începere, iar Florin Petrescu a reabilitat aceste drumuri, așa cum spuneam, de la sine putere. Important mai este că pentru reabilitarea acestor drumuri s-au folosit utilajele ale unui apropiat de-al lui Petrescu, pe numele său, Viorel Păcescu, mare moșier de pădure în satul Valea Păcurarului.
Material realizat de Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea