Oraşul Ştefăneşti, în plin proces de dezvoltare

Investiţiile pentru dezvoltarea orşului Ştefăneşti, începute încă din anii anteriori, vor continua şi în  2011 într-un ritm accelerat. În momentul de faţă Consiliul Local şi Primăria se află în plin proces de realizare a documentelor şi scoatere la licitaţie a lucrărilor pe care le-a cuprins în bugetul pe anul acesta. Deja o parte din ele s-au publicat pe site-urile de specialitate cum ar fi centrala termică de la Campusul Şcolar, urmând a fi scoase la licitaţie şi o parte din drumuri pentru lucrările de asfaltare. Zilele trecute, primarul Dorin Bărbuceanu a avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei SC Apă Canal SA pentru a derula probabil cea mai importantă investiţie de infrastructură, în vederea modernizării şi extinderii reţelei de apă şi canalizare. ,,Această lucrare este probabil cea mai mare investiţie pe care o fac anul acesta pentru că Ştefăneştiul este o localitate urbană în creştere, şi cel mai important lucru este realizarea acestei infrastructuri care să îi permită să-şi poarte titulatura de localitate urbană", a declarat edilul oraşului.
O altă investiţie de amploare şi deosebit de importantă pentru locuitorii oraşului, începută încă din anul 2010, este continuarea trotuarului pietonal.
,,Acest trotuar pe care îl am în lucru era deosebit de necesar pentru cei peste o mie de elevi care frecventează cursurile în cadrul complexului şcolar de la blocuri Brătianu şi pentru a putea ieşi în condiţii de siguranţă către drumul DN.7" ne-a mărturisit primarul, Dorin Bărbuceanu.
Rampele de gunoi sunt încă neutilizabile
O mare problemă la nivel de judeţ cu care se confruntă şi edilul oraşului Ştefăneşti, Dorin Bărbuceanu, este acea investiţie de implementare a programului de deşeuri menajere a Consiliului Judeţean, în cadrul căreia s-au realizat platforme betonate închise, dar încă nu s-a finalizat licitaţia de câştigare a sistemului de operare şi colectare a acestor deşeuri.
Neexistând acest lucru, aceste platforme au devenit un coşmar atât pentru Primăria Ştefăneşti cât şi pentru celelalte localităţi deoarece au devenit gropi de gunoi pentru cetăţeni, ei neînţelegând că ele deocamdată sunt la stadiul de stand-by şi vor putea fi folosite când se implementează programul de colectare. Localnicii aruncă deja gunoiul în aceste platforme, iar cei de la Garda de Mediu vin şi sancţionează administraţia locală.
Până la stabilirea unei societăţi care o să colecteze gunoiul şi se va ocupa de montarea containerelor pentru deşeuri selective, primarul Dorin Bărbuceanu face apel către cetăţenii Ştefăneştului să nu mai folosească aceste rampe care nu sunt în totalitate amenajate.
Laurenţiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea