Consiliul Local Piteşti, locul nașterii celor mai crețe idei

# Cornel Ionică, viceprimar: “Imaginaţi-vă cum e să vină ţigăncile pe autobuz, cu cărţile la ele, şi când le cere controlorul biletul, ele să fie cu cărţile în mână, ţinute invers…” # Cristian Gentea: „Cui să-i spui, lu’ Zidaru?! Nu înţelege, oricât i-ai explica!”

Consiliul Local Piteşti este organismul cel mai important al administraţiei locale, consilierii fiind cei care iniţiază proiecte, pe care, mai apoi, în  şedinţa de consiliu, le votează sau nu. Dar Consiliul Local este şi locul unde se nasc adevărate perle literare. Discuţiile dintre consilieri şi viceprimarul Cornel Ionică, sunt uneori, reale delicii lingvistice. Nici şedinţa de la sfârşitul lunii martie nu a făcut excepţie, consilierii întrecându-se în ironii aproape… subtile. Şi de data aceasta, vicele Ionică a fost pe fază, având pentru fiecare o vorbă bună.

Ţiganii, cărţile şi autobuzul

Consilierul Tiberiu Avramescu este şi profesor universitar. Aşa că demersurile sale, avute de-a lungul timpului, au fost legate în mare măsură de educaţie. După ce a propus transport gratuit pentru elevi şi studenţi, Avramescu vrea să treazească interesul tuturor claselor sociale pentru citit. Aşa că, a propus ca toţi călătorii care merg cu autobuzul, să nu mai cumpere bilet. Pur şi simplu, când controlorii cer biletul la control, călătorul să arate o carte. Lăudabilă iniţiativă, dar problematică.
Cornel Ionică, viceprimar: “ Din maxim respect pentru dumneavoastră, vă spun că nu se poate realiza. Imaginaţi-vă cum e să vină ţigăncile pe autobuz, cu cărţile la ele, şi când le cere controlorul biletul, ele să fie cu cărţile în mână, ţinute invers…”(Sala izbucneşte în hohote de râs, mai puţin profesorul Avramescu, care începuse şedinţa şi cu un protest, legat de un alt proiect,iar acum îşi cam pierde din elan). Dar, colegii, nu-l lasă la greu şi îi sar în apărare: „Da, or să vină cu cărţile...de tarot” sau „Îi deschide cartea controlorului, îi zice şi de viitor ceva...îi dă şi în ghioc, dacă e cazul.” Ultimul cuvânt îl are însă Cornel Ionică: „Nu se poate, domnul consilier, au preluat ţiganii iniţiativa dumneavostră, că a fost mediatizată, or să meargă cu autobuzul numai gratis!” Ca şi până acum, de altfel...

„Cui să-i spui, lu’ Zidaru?! Nu înţelege nimic!”

Proiectul de hotărâre privind acordarea de burse de merit pentru elevi şi studenţi, a încis spiritele la maxim. Protagonişti, pe de o parte Cristian Gentea, pe de altă parte, viceprimarul Laurenţiu Zidaru. Cristian Gentea susţinea că trebuie schimbate criteriile de acordare al burselor de merit, pentru ca banii să ajungă exact la copiii cu medii mari, dar şi cu o situaţie materială a părinţilor mai puţin bună, în timp ce vicele Zidaru susţinea că şi aşa s-au dat mulţi bani la şcoli, că atât se poate acum...După ce şi-a susţinut fiecare punctul de vedere, în acelaşi timp, secondaţi şi de alţi colegi, într-o mare de cuvinte, şi puţine idei, Gentea a concluzionat: „Cui să-i spui, lu’ Zidaru?! Nu înţelege, oricât i-ai explica!”. De lângă el, ţărănistul Gheorghe Dinescu, dă soluţia:” Schimbaţi criteriul sau viceprimarul!”
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea