Campionatul național de șah pentru deținuți a ajuns la ediţia a II-a

Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu” din Mioveni a fost, astăzi, gazda unui eveniment inedit, a doua ediție a „Campionatului naţional de şah pentru deţinuţi”.  Acest eveniment a adus la Mioveni, 20 de persoane condamnate de la zece penitenciare din ţară, şi anume București-Jilava, Colibași, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Galați, Mărgineni, Poarta Albă, Ploiești, Timișoara și Vaslui pentru a se întrece la concursul naţional de şah. 
Primele trei locuri la individual au fost ocupate de către deţinuţi custodiaţi de Penitenciarele Vaslui, Poarta Albă, Drobeta Turnu Severin.
Evenimentul a fost organizat de Penitenciarul Colibași în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș, Clubul de Șah Micul Regat, Centrul Cultural Educativ Mioveni, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Asociația Sfinții Spiridon și Irina, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Clubul Sportiv Mioveni, Școala gimnazială “Liviu Rebreanu” din Mioveni, în memoria maestrei șahului românesc, doamna Elisabeta Polihroniade. În ultimii ani, numărul deținuților interesați de jocul de șah a crescut, atât ca urmare a desfășurării unor competiții la nivelul unităților penitenciare, cât și ca  urmare a organizării, a primei ediții a Campionatului Național de Șah pentru deținuți.
Derularea unor astfel de manifestări urmărește  exersarea de către deținuți a unor conduite care să faciliteze   dezvoltarea personală şi reintegrarea socială.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea