„Șeherezada” pe scena Filarmonicii Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 aprilie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un nou concert simfonic extraordinar, în program aflându-se Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov şi Suita simfonică Şeherezada de Nikolai Rimsky-Korsakov. Dirijor, Alexandru Iosub, solist, pianistul Daniel Goiţi. 
Născut la Piatra Neamţ, dirijorul Alexandru Iosub urmează Şcoala de muzică din localitatea natală, Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. A fost violonist la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău. A desluşit tainele dirijatului cu maeştrii C. Calistru, G. Vintilă şi Constantin Bugeanu. A fost dirijor la Teatrul Liric din Craiova şi este de peste 20 de ani dirijor la Filarmonica „Oltenia” din Craiova şi colaborator permanent al Teatrului Liric din Craiova (actualmente Opera Română Craiova). A colaborat cu filarmonicile din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Rm. Vâlcea, Sibiu, Teatrul Muzical Galaţi, Teatrul Naţional de Operetă Bucureşti. A dirijat peste o mie de spectacole lirice de operă, operetă, balet, peste 500 de concerte simfonice, de muzică de cameră, educative sau de divertisment. A mai condus orchestra Filarmonicii Piteşti în 2012 şi 2014.
Absolvent al Conservatorului „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, pianistul Daniel Goiţi s-a perfecţionat la Berlin. Câştigător al mai multor premii naţionale şi internaţionale, a concertat şi a susţinut recitaluri în: S.U.A., Germania, Japonia, Marea Britanie, Franţa, Israel, Grecia, Ungaria. A susţinut cursuri de master în S.U.A. şi a fost în jurii naţionale şi internaţionale la concursurile de pian din România şi Republica Moldova. Este în premieră la Filarmonica Piteşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea