Interes maxim pentru eleborarea Planului de Mobilitate Urbană Pitești

# 13 firme s-au înscris pentru eleborarea studiului  cu privire la Planul de Mobilitate Durabilă pentru Pitești. Aproximativ jumătate din acestea sunt din afara țării.
Viceprimarul Cornel Ionică a explicat că 13 firme specializate din ţară şi din străinătate, chiar şi din Singapore, au depus oferte în sistemul electronic de achiziţii publice pentru a elabora studiul cu privire la Planul de Mobilitate Durabilă a municipiului Piteşti. Acest plan de mobilitate este necesar pentru accesarea fondurilor europene pe mai multe domenii. Astfel, se doreşte ca ulterior să depună un proiect la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia pentru accesarea de fonduri europene. Cu banii europeni ar urma să fie amenajate noi staţii de autobuz, trasee pentru autovehiculele de mare tonaj, piste pentru biciclişti şi trasee pentru transport metropolitan de călători. Totodată, ar urma să fie cumpărate şi 40-60 de autobuze electrice. Durata de elaborare a studiului va fi de 8 luni, iar implementarea acestuia se va face etapizat, până în anul 2030. Printre firmele ofertante se numără şi o asociere cu Universitatea de Stat din Piteşti.
Totodată, municipalitatea ţine să anunţe cetăţenii că se poate obţine finanţare şi pentru anveloparea blocurilor. Uniunea Europeană ne oferă 60% din valoarea proiectului, iar 40% din fonduri trebuie asigurate de primărie şi cetăţeni. Ionică a declarat că acum nu este nicio solicitare în acest sens de la asociaţii. Ba, mai mult, din experienţa trecută, oamenii s-ar speria de cheltuielile destul de mari. Cu toate acestea, Ionică explică faptul că legislaţia s-a mai modificat în obţinerea finanţării şi acum ar avea nevoie de două treimi dintre locatari să accepte să se anvelopeze locul.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea