Dirijorul Mircea Holiartoc şi solista Delia Diaconescu revin la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 aprilie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un nou concert simfonic. Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Mircea Holiartoc, va interpreta Franz Liszt - Rapsodia Ungară nr. 2,  Antonin Dvořák  - Dans slav în Do major, op. 46, nr. 1, Furiant, şi Dans slav în mi minor, op. 72, nr. 2, Starodávný,
Manuel de Falla - Dansul focului din Amorul vrăjitor şi Dans spaniol din La vida breve. În prima parte a programului, va fi interpretat Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor, op. 47, de Jean Sibelius, solistă, violonista Delia Diaconescu.
Delia Diaconescu a început studiul viorii la şapte ani, continuând ulterior la Liceul „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi Universitatea Naţională de Muzică, la Facultatea de Interpretarea Muzicală, secţia vioară. Urmează cursuri de master la Verona şi studii de specialitate la Academia Pianistică Internazionale din Imola, Italia. Deţine numeroase premii în ţară şi în străinătate, având o bogată activitate concertistică în România şi Italia. Cântă pentru a doua oară cu orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.
Absolvent al Liceului de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, secţia pian, şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea compoziţie şi dirijat, Mircea Holiartoc are şi studii de master la aceeaşi universitate de prestigiu. Membru al Uniunii Compozitorilor din România, asistent universitar la Facultatea de Arte din Galaţi, a dirijat toate orchestrele simfonice din ţară, fiind apreciat ca unul dintre cei mai buni dirijori ai generaţiei tinere.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea