Psihologul Gáspár György va lansa volumul „Copilul invizibil”

# Lansare de carte şi conferinţă publică la Biblioteca Judeţeană

Miercuri, 20 aprilie, la ora 18.00, Editura Curtea Veche Publishing şi Biblioteca Judeţeană Argeş organizează un eveniment special: este vorba de lansarea cărţii „Copilul invizibil” şi conferinţa publică cu acelaşi titlu, susţinute de psihologul Gáspár György.
Unul dintre cei mai apreciați psihologi și psihoterapeuți relaționali din România, Gáspár György lansează o carte menită să revoluționeze percepția despre metodele de parenting. Gáspár György este președintele Asociației Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie, membru în Colegiul Psihologilor din România și coordonator de programe ce privesc sănătatea relațională.
Invitaţii speciali ai evenimentului sunt: Otilia Mantelers, expert în parenting, Paula Herlo, senior corespondent la Pro TV şi producător al emisiunii „România, te iubesc!”, Miruna Meirosu, PR manager la Editura Curtea Veche Publishing, Raluca Ion, jurnalist la www.republica.ro,  şi psihologul Elena Sachelarie.
„Avem, fiecare, în noi un copil invizibil. Este o parte a sinelui nostru care a suferit în perioada copilăriei de pe urma unor neajunsuri, a unor nevoi nesatisfăcute, a unor părinți care n-au putut să fie cu adevărat prezenți atunci când a fost nevoie de ei.  E o părticică din noi pe care, pe măsură ce înaintăm în vârstă, alegem să o uităm și să o respingem pentru că creează suferință. Nu este ușor să te întâlnești cu acest copil și să îți dai seama ce nu a fost ok pentru el. Dacă noi ca adulți ne uităm la acest copil invizibil, devine foarte clar că este responsabilitatea noastră să îi oferim lucrurile pe care părinții noștri nu au putut să ni le ofere. Dar dacă nu am primit noi înșine acest lucru, ne este foarte greu să o facem. Este nevoie de foarte mult curaj și de foarte multă asumare. Idea de bază a cărții este că dacă noi reușim să ne apropiem de acest copil într-o manieră umană și să fim atenți la nevoile care au fost ignorate, acest lucru duce la o vindecare dar face și ca relația cu copiii noștri să fie mai mult mai bună” (Gáspár György).
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea