Cornel Diaconescu, agramatul de serviciu al Consiliului Local

# La Săpata, consilierii continuă să sape limba română în ședințe

Actualul Consiliu Local de la Săpata este recunoscut deja pentru scandalurile şi tensiunile politice existente între primarul comunei, Laurenţiu Micu, şi echipa de consilieri din partea PMP, formată din trei personaje extrem de „acustice”: Cornel Diaconescu, Gheorghe Crăcan şi Constantin Stanciu (fostul primar al localității).
Aproape fiecare şedinţă de CL era un câmp de bătălie, cei mai vocali fiind fostul preşedinte al comisiei de şedinţă, Gheorghe Crăcan, şi aliatul său, consilierul local Constantin Stanciu. Dacă, până acum, cei doi consilieri se dădeau în spectacol, care mai de care cu replici mai răutăcioase şi mai agresive, puşi mereu pe harţă şi pe scandal, la ultima şedinţă de CL, aceştia au încercat din răsputeri să găsească un nod în papură, dar nu au reuşit.
Aproape fiecare punct trecut pe ordinea de zi a şedinţelor reprezenta prilej de dispute între adversarii declaraţi ai actualului primar: consilierii Crăcan şi Stanciu. Însă, la şedinţa ordinară din data de 13 aprilie, cei doi consilieri au făcut pe Gigi-Contra la capitolul „Diverse”.

Consilierul local Crăcan, Gigi-Contra al şedinţelor de CL Săpata

După o tăcere îndelungată, atunci când preşedintele de comisie, viceprimarul Ion Guţă, a întrebat dacă are cineva vreo problemă de ridicat, consilierul Crăcan şi-a exprimat şi off-ul său:
„Ştiu că în timpul lucrărilor de reparaţii şi de decolmatare s-a acţionat şi pe nişte drumuri de exploatare. Aş considera că este necesar să se intervină şi pe aceste drumuri, pentru că cetăţenii nu pot efectiv să ajungă pe anumite terenuri. Sunt vreo 10-15 proprietari aflaţi în această situaţie”. Primarul Micu i-a oferit acestuia un răspuns pertinent şi de bun-simţ: „În acea zonă drumurile sunt pline cu apă şi până când nu se usucă nu putem interveni. Acolo drumul era absolut impracticabil, oamenii ocoleau prin livadă şi a trebuit să-l facem. Sunt mulţi proprietari acolo, iar decolmatarea canalelor se face în continuare la drumuri. Deci, reparaţiile la drumuri nu s-au terminat şi este foarte bine că ne spuneţi şi alte probleme, pentru că le avem în vedere.”
Un alt aspect semnalat de consilierul Crăcan a fost următorul: „Domnule primar, aţi început decolmatarea la canal, însă acela continuă la platforma cu gunoaie.”
Primarul: „Consilierii de zonă să adune cetăţenii care au teren în acea zonă să cureţe, după care intervenim şi noi. Dacă dumneavoastră vă făceaţi datoria să curăţaţi înainte, interveneam cu cea mai mare plăcere şi noi”.
Consilierul Crăcan: „Dom’le primar, v-am rugat demult, dar nu aţi binevoit să aprobaţi decolmatarea”.
Primarul: „Păi s-a aprobat, domnule! Dumneavoastră dacă vă duceaţi cu cetăţenii şi făceaţi curat, aşa cum ceilalţi au făcut şi fac curat; intervenim cu cea mai mare plăcere după ce faceţi curat dumneavoastră. Nu d.voastră personal, pentru că nu este obligaţia d.voastră, ci cu cetăţenii”.
Crăcan: „Şi pietruirea drumului pe Strada Parfumului când se va face?”
Primarul „Continuăm. La pietruire nu am putut avansa din cauza ploilor”.

Limbajul de baltă al consilierului local Diaconescu către primar: „Nu mă sui tu pe mine în remorcă, să cad dracu’ de acolo”.

Şi acum intervine în scenă consilierul Diaconescu, care ne-a uimit prin limbajul său elevat: „Domnule primar, din cauza grederului, au fost scoase toate pietroaiele afară. Nu trebuia acţionat pe terenul din Dealul Bradului cu grederul. S-a spart fundaţia drumului. Trebuie să găsim oameni să adunăm aceste pietre şi să le punem într-o groapă. Altfel este dezastru. Veniţi să vedeţi cum stă treaba acolo. Eu vă spun cum este. Nu mă sui tu pe mine în remorcă, să cad dracu de acolo. Trebuie consilieri mai tineri. Schimbaţi consilierii. Noi ăştia bătrânii ce să facem? Ăştia tinerii face treabă (!!!). Vedem noi până la urmă ce alege la urmă (!!!). Vedem ce alege la urmă”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea