Viceprimarul cu apucături vitezomane vrea să conducă destinele oamenilor din Coşeşti

O dată la patru ani, alegerile electorale declanşează miraje acolo unde nu te aştepţi. Mirajul postului de primar  naşte dorinţe şi aspiraţii foarte înalte în fel de fel de oameni. Este şi cazul actualui viceprimar al comunei Coşeşti, Florin Petrescu, care va candida din partea PSD pentru ocuparea funcţiei de primar a comunei Coşeşti.
Învestit în funcţia de viceprimar al comunei Coşeşti la data de 20.02.2016, Florin Petrescu şi-a dezvăluit în foarte scurt timp intenţiile nu tocmai oneste cu privire la cum trebuie administrată comuna Coşeşti. Astfel, proiectele sale „pestriţe” din punct de vedere al eficienţei lor administrative ne-au cam pus pe gânduri în ceea ce priveşte binele comunităţii pe care o guvernează. Este vorba de faptul că actualul viceprimar a iniţiat demersurile de reparare a două drumuri (unul în satul Priseaca şi celălalt în satul Petreşti) fără avizele necesare. Aşa cum s-a scris într-una din ediţiile anterioare, pentru reabilitarea acestor drumuri s-au folosit utilaje aparţinând unui apropiat de-al lui Petrescu, şi anume Viorel Păcescu, mare moşier de pădure în satul Valea Păcurarului.

Viceprimarul a fost prins circulând în localitatea Vâlcelele cu viteza de 107 km/h

Nici trecutul viceprimarului Petrescu nu este lipsit de părţi mai întunecate. Este vorba de isprava vitezomanului Florin Petrescu, care a avut loc în anul 2013. Astfel, la data de 15.04.2013, actualul viceprimar s-a aflat în atenţia poliţiştilor, care l-au depistat pe acesta circulând cu viteza de 107 km/h în localitatea Vâlcelele. Inspectoratul de Poliţie al judeţului Argeş – Serviciul Rutier a întocmit procesul verbal de contravenţie pe numele lui Florin Petrescu, prin care s-a reţinut faptul că acesta a circulat pe DN 7C, localitatea Vâlcelele, cu o viteză de 107 km/h. Florin Petrescu a fost sancţionat cu amenda de 675 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere. Viteza a fost înregistrată de aparatul radar dotat cu aparatura de supraveghere video.
Ceea ce este de-a dreptul stupefiant nu este neapărat faptul că actualul viceprimar a comis o astfel de abatere, ci faptul că acesta a înaintat o plângere la Judecătoria Curtea de Argeş împotriva Inspectoratului de Poliţie al judeţului Argeş, bazându-se pe argumente de-a dreptul rizibile. 
Astfel, în plângerea sa, petentul Florin Petrescu a solicitat anularea procesului verbal de contravenţie, emis de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Argeş – Serviciul Rutier, a sancţiunii complementare a reţinerii permisului de conducere, exonerarea de plata amenzii, iar, în subsidiar, înlocuirea sancţiunii date cu avertisment. În motivarea în fapt a plângerii, Florin Petrescu a arătat că a fost sancţionat pentru faptul că a săvârşit contravenţia depăşirii limitei legale de viteză cu o amendă în valoare de 675 de lei, fiind înregistrat în localitatea Vâlcele cu viteza de 107 km/h.

Culmea logicii!!!

# „Localitatea Vâlcelele nu este semnalizată la intrarea dinspre municipiul Curtea de Argeş de niciun indicator rutier”.
# „La data săvârşirii contravenţiei, îmi cumpărasem un automobil şi îi făceam proba, mergând legal, potrivit indicatoarelor de intrare/ieşire din localitate”

Cum invocă Florin Petrescu nulitatea procesului verbal de constatare a contravenţiei? Printr-o serie de argumente năucitoare
# procesul verbal de constatare a contravenţiei nu a fost încheiat pe formularul tip din anexa 1 D. Deci, în virtutea unei „chichiţe” administrative pe care o invocă Florin Petrescu în plângerea sa este îndreptăţită anularea procesului verbal încheiat. Nu mai contează faptul că viceprimarul a fost prins cu 107 km/h, viteză care a fost înregistrată prin intermediul radarului.
# localitatea Vâlcelele nu îndeplineşte condiţiile cerute de OUG nr. 195/2002, de semnalizare la intrarea în localitate. Localitatea Vâlcelele nu este semnalizată la intrarea dinspre municipiul Curtea de Argeş de niciun indicator rutier. În materie de circulaţie rutieră, nu există prezumţia de semnalizare, iar, ca atare, Florin Petrescu nu avea obligaţia de a ghici dacă o porţiune dintr-un drum naţional este „în” sau „în afara localităţii”. Cum el nu a ştiut dacă sectorul de drum aparţine sau nu localităţii, în fapt, acesta nu a săvârşit nicio infracţiune.
După cum se observă de mai sus, viceprimarul Florin Petrescu este în temă cu aspectele de legislaţie rutieră, însă acesta stă mai prost la capitolul limitele legale de viteză permise în anumite zone.

Faţă de aceste considerente absolut „logice” şi „raţional” gândite şi formulate, instanţa de judecată a respins plângerea lui Florin Petrescu ca fiind neîntemeiată.
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea