Cornel Ionică: ,,Cine n-a făcut nimic mai întâi să facă”

# Atac electoral la baionetă. Viceprimarul Ionică își apără, însă, reduta

Apropierea alegerilor dă naștere multor dezbateri, unele sustenabile, altele nesustenabile, dar fiecare dintre aceste dezbateri poate să aducă, în final, un beneficiu cetățeanului. Sigur că mai sunt și candidați care, din lipsă de proiecte, își conturează campania electorală strict pe critici la adresa actualei conduceri, însă important este ca cetățeanul să treacă prin filtrul minții fiecare afirmație a candidațiilor la fotoliul de primar și să discearnă care candidat este mai potrivit.
Un fel de atac la baionetă, am putea spune, s-a iscat și la Pitești, unde pretendenți la fotoliul de primar al municipiului au început să atace proiectele întreprinse de actuala administrație locală.
Subiectul discuției a fost piațeta din fața Cinematografului București, realizată în cadrul proiectului de regenerare urbană, care a fost implementat pe fonduri europene. Aici, inițial, proiectantul a gândit o zonă de promenadă, aceasta  fiind pavată cu granit. Numai că lipsa acută a locurilor de parcare, mai ales în zona centrală, a determinat pe reprezentanții primăriei să permită și parcarea autoturismelor în acea zonă. Acest lucru a făcut ca acel granit în unele locuri să se deterioreze puțin, fapt ce a iscat și un bun motiv de atac asupra administrației locale.
Chiar și așa, viceprimarul Cornel Ionică dă asigurări  că problema se va remedia, mai ales că lucrarea respectivă este în garanție, iar constructorul va răspunde de aceste deteriorări.
Ionică este de părere că toate aceste atacuri sunt doar de ordin politic și nu au nicio treabă cu administrația locală, despre care spune că ,,administrația nu este un hazard”.
,,Cine n-a făcut nimic, mai întâi să facă. Deocamdată, noi am încheiat zeci de proiecte ale primăriei cât și pe cele derulate pe fonduri europene. Pe fonduri europene am finalizat 12 proiecte și urmează să mai finalizăm și pe celealte pe care le avem în derulare din sesiunea trecută.
Dar cineva cum și-a început campania: a pozat în Războieni un copac și l-a pus pe Facebook, spunând că primăria vrea să betoneze copacii. Ne-am dus cu toții acolo pentru că ne-am speriat, crezând că este un program de care noi nu știm. Era un singur copac, pentru că constructorul scăpase niște beton lângă el, dar s-a rezolvat imediat problema. Acum, dacă spune despre granitul acela, pot să vă spun că lucrarea este în garanție, se poate întâmpla, materialul este material. Știți foarte bine că se poate întâmpla și acest lucru. Eu nu vreau să pomenesc numele celui care se ocupă cu așa ceva, dar acolo puteți să vedeți că lucrurile arată nesperat de bine și vorbim în general despre spațiile verzi și despre plantările care s-au efectuat. S-au plantat peste trei mii de arbori ornamentali în Pitești, în ultimul an. Niciodată nu s-au plantat atâția arbori într-un singur an, în Pitești. Noi nu ne jucăm de-a administrația. Acest lucru ne se învață de pe o zi pe alta. Administrația nu este un hazard”, a precizat viceprimarul municipiului Pitești, Cornel Ionică.
Lucian Gherguș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea