Fostul ministru Andrei Gerea candizează la primărie, susținut de aceiași „investitori” de la combinat

Candidatul ALDE la Primăria Pitești este un fost ministru al Economiei, fost liberal și fost om de afaceri, pe numele său Andrei Gerea. Mai cunoscut pentru succesul cu care a mageneriat decesul marelui combinat Arpechim, Andrei Gerea se arată, acum, piteștenilor din postura de salvator al economiei locale. Cea mai mare promisiune a sa este aducerea investitorilor în zonă. Ca bun negociator cu posibilii oameni de afaceri, îl recomandă bunul mers al propriei sale societăți, cu pierderi constante de câteva miliarde de lei vechi anual, dar și rezultatele excelente obținute din poziția de ministru.

După succesul propriei firme, Andrei Gerea promite abundență de investitori în Pitești

Valahia Investments SRL a fost înființată în anul 2004, devenind unul dintre distribuitorii autorizați Honda în România și fiind printre primele reprezentanțe ale marilor producatori auto deschise la acea data pe piața incipientă din România. Acționari erau Andrei Gerea și soția acestuia. După 10 ani de activitate, Gerea a cerut însă insolvența societății. Aceasta a intrat în procedură la 30 octombrie 2014, cu o datorie de  114.430 lei. Astfel, din unghiul de businessman cu capacitate... îndoielnică, Andrei Gerea, declară, în încercarea de a câștiga Primăria Pitești: „ În orice sondaj din Pitești, pe primul loc este problema locurilor de muncă. Cred că sunt singurul dintre toți candidații care are capacitatea de a atrage investitori, am suficiente relații și cunoștințe în mediul de afaceri. M-am întâlnit cu unii dintre posibilii investitori și vreau să pun accentul pe tineri, vreau să le dau semnalul că putem construi aici. Sunt agenți economici care vor să investească în Pitești, în defavoarea Bucureștiului, care este un oraș sufocant. Piteștiul poate fi un punct foarte atractiv pentru ei.” Tocmai,  Piteștiul nu s-a dovedit la fel de atractiv, pentru afaceristul Andrei Gerea, care și-a menținut afacerile, într-un mod nu chiar onorabil, cu pierderi. Relațiile și cunoștințele cu care face paradă, se pare că nu l-au ajutat cu nimic. Nici măcar cu un sfat bun în afaceri. Sau poate tocmai rețeaua asta de mari oameni întreprinzători, pe care vrea să o aducă în Pitești, a reprezentat un model de reușită în afaceri. În cazul acesta: “Nu, mersi, să eșuăm, putem si singuri.”

Andrei Gerea, cel mai periculos element într-o rafinărie. Produce explozii pe bază de șomaj

Și dacă această reușită nu i-a convins pe investitori, sigur activitatea sa ca ministru îi va determina să acceadă la mediul de afaceri pregătit, în detaliu, de Andrei Gerea, din postura de viitor primar. După bâjbâieli și promisiuni repetate, sute de oameni și-au pierdut locurile de muncă. În ciuda asigurărilor date de Gerea, că va reuși privatizarea Arpechim, oamenii au fost disponibilizați, fară șansa de a-și mai găsi un loc de muncă în domeniul pentru care, și unde au lucrat. Disperarea a dus însă la tragedii definitive, unul dintre angajați punându-și capăt zilelor, de frica șomajului. Mihai Buțan, în vârstă de 56 de ani, și-a luat viața, anul trecut, după ce a aflat că este pe lista de disponibilizări. Până și pompierii care ar trebui să intervină în situație de urgență, se află în pragul șomajului, o situație care ar genera o catastrofă, în cazul unui posibil incendiu izbucnit la Arpechim- divizia Bradu. Ca niște vulturi, chinezii au simțit miros de fier cald, și așteptă la pândă pentru a cumpăra și desambla/tăia pe nimic fosta mare rafinărie. Dar Andrei Gerea vede cu totul altceva. El se vede ca un erou, pentru că a avut curajul să stea de vorbă cu angajații. Într-un comunicat de presă, Gerea își arogă toate meritele...eșecului: „Reamintim că Andrei Gerea a fost singurul parlamentar în activitate care a avut curajul să meargă şi să stea de vorbă cu oamenii în timpul protestelor de amploare de pe platforma Arpechim de dinaintea alegerilor din 2012. În mandatul pe care l-a avut la ministerul Economiei, s-a preocupat intens procesul pentru privatizarea Oltchim în sistem integrat cu Arpechim, soluţie pe care toţi specialiştii şi angajaţii au susţinut-o.”
Și delirul politicianistic continuă până la paroxism: „Andrei Gerea a făcut tot posibilul ca numărul celor disponibilizaţi de la Divizia Petrochimică Bradu să fie cât mai mic şi să găsească o soluţie cu privire la acţiunile Petrom... a avut o întrevedere cu investitorii chinezi care doresc să cumpere în sistem integrat Oltchim şi Arpechim, companie cu care a discutat şi în perioada când era ministru la Economiei, dar care atunci era parte într-un consorţiu.”
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea