Argentina Culcuş candidează împotriva fostului său şef

De mai bine de un an, la Mioveni mocnește un război, între primarul Ion Georgescu și pupila sa, directorul Centrului Cultural, Argentina Culcuș. Motivele, se pare că sunt niște „găuri” financiare descoperite de oamenii legii, la Centrul Cultural, lucru care s-a lăsat cu deschiderea unui proces penal in rem. Potrivit legii, urmărirea penală poate începe in rem, nefiind necesară pentru luarea acestei măsuri cunoașterea persoanei făptuitorului, fiind suficent doar ca s-a săvârșit o faptă prevăzută de legea penală.
Așadar, era inevitabil ca PSD-ul lui Georgescu să înceapă să-i transmită semnale Argentinei Culcuș, că ar face bine să se retragă, până nu e prea târziu. Cel mai concludent “îndemn”, a fost picarea directorului Centrului Cultural Mioveni, la evaluarea anuală, unde a obținut 6,99, nota de trecere fiind 7, lucru despre care Culcuș spune că ar fi fost o “făcătură” pentru înlăturarea ei. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul, cum avea să declare ulterior Argentina Culcuș, care a și semnat adeziunea la PAM-ul lui Mircea Andrei, partid din partea căruia va candida la Primăria Pitești.  Adică contra fostului său șef pe linie administrativă și de partid, Ion Georgescu.
Revenind, însă, la evaluarea anuală care i-a adus Argentinei Culcuș pierderea funcției de director, membrii comisiei au declarat în exclusivitate pentru Atitudine în Argeș că aceasta a devenit agresivă în timpul evaluarii orale: „În timpul interviului, doamna Argentina Culcuș a avut un ton ridicat, iritată de modul cum decurgea evaluarea, lucru care contravine statutului dumneaei, de om de cultură. Da, se poate spune că a avut un comportament aproape agresiv față de membrii comisiei, în neconcordanță cu activitatea pentru care ne aflam toți acolo, și cu poziția dumneai.” Comisia de evaluare a fost formată din doi consilieri locali, directorul Direcției pentru Cultură, Cristian Cocea, Dragoș Mândescu, reprezentantul Muzeului Argeș și Roxana Stoenescu, șefa departamentului de cultură din cadrul Consiliului Județean Argeș.  Argentina Culcuș a condus Centrul Cultural Mioveni din anul 2007 până luna aceasta, instituția beneficiind de unul dintre cele mai mari bugete.
Carmen Buliga

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea