E mulți, da`... candidează! Gigi Dinescu nu reuşeşte să treacă „pragul” limbii române

Dacă se tot discută de politică în această perioadă, iată că vă provoc la un exerciţiu de meditaţie asupra campaniilor de comunicare promovate în politica locală prin mediul online, adică, mai pe româneşte, prin conturile de socializare de tip Facebook sau Twitter, ale actorilor politici autohtnoni.
Majoritatea mesajelor electorale ale politicienilor sunt pline de clişee, cheamă la acţiune imediată şi se referă atât la ţară, cât şi la popor.
În această paradigmă de comunicare, se înscriu şi mesajele lui Gheorghe Dinescu, liderul ţărăniştilor argeşeni. Numai că el are şi ceva în plus pe lângă sloganurile simple şi hotărâte, şi anume condimentează într-un fel anume limba română până când aceasta atinge stadiul de agonie. 
„Văd, efervescenţa transferurilor, dintr-un partid la altul, în funcție de interesele individuale ale candidaților, nu de interesele comunității. Simt un gol în suflet, când, credeam că oamenii, de valuare, nu au preț. Ei m-am convins că nu este aşa. Fie care, are prețul sau. Am un gust amar. Am primit și eu oferte, chiar frumușele, dar ce nu înțeleg unii, este că eu sunt un om simplu și atât. Le mulțumesc celor care m au ofertat, dacă ei au încredere în mine, atunci Piteștenii, Argeșenii, de ce nu ar avea, voi vedea. Nu'i vorba de o funcție, nu'i vorba de avantaje, aici este vorba de caracter. Am o echipa mică cei drept, dar tânără, puternică și loiala cauzei. Dorim să facem ce nu au făcut alții de 27 de ani. Dorim  ca noi să ne schimbăm, și acum, cu mâna pe inimă, le spun alegătorilor.”
După cum se observă, lupta lui Gigi Dinescu cu gramatica limbii române este una foarte grea. Vigilenţa sa la punctuaţie este inexistentă, astfel că o virgulă nelalocul ei (şi în acest caz avem multe, prea multe) poate isca interminabile discuţii. Gigi Dinescu s-a întrecut pe sine şi anul acesta, reuşind să stâlcească limba română, să inventeze cuvinte şi să încerce să fie mai spiritual decât este.
Finalul postării de pe Facebook este apoteotic:
„PNŢCD-UL ARGEȘ, VA INTRA ÎN LUPTĂ FĂRĂ A OFERI CADOURI, NOI VOM OFERI DEZVOLTARE ȘI VOM ASIGURA, FACILITĂȚI PENTRU INVESTITORII, PENTRU CA EI SA OFERE LOCURI DE MUNCĂ. AȘA SA NE AJUTE DUMNEZEU! AMIN!”
PNŢCD Argeş va reuşi, oare, să coaguleze voturile unui potenţial electorat înainte de a câştiga lupta cu limba română? Dacă nu reuşeşti să transmiţi în mesaj coerent şi corect din punct de vedere gramatical, cum ai putea să te aştepţi la trecerea pragului electoral?
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea