Regia Județeană de Drumuri Argeș, blocată în zeci de procese cu romii din Costești

# Sute de dosare la Judecătoria Pitești, în scandalul ”Șanțul”, introduse chiar și de două-trei ori pe zi # Scopul ”dosariadei”: calculatorul să repartizeze la cine trebuie?...

Scandalul ”Șanțul” a făcut, în ultimii ani, să curgă râuri de cerneală. Consiliul Județean, dar și numeroase primării, au trebuit să facă față atacurilor, atât juridice, dar și fizice, instrumentate de romii din Costești, posesori de firme fără număr, fără număr. Aceștia, sfătuiți, se pare, de un cap al răutăților de aici, din oraș, au ridicat asediul economic la rang de artă, obligând avocații, notarii, executorii judecătorești dar și judecătorii, să se pună cu burta pe carte pentru a face față cererilor și agresiunilor din ce în ce mai elaborate. Cesiuni de creanțe între firme, cesiuni fracționate, în care o creanță este împărțită între o firmă și o persoană fizică, investiri cu formule executorii și blocarea conturilor, ba chiar tragerea banilor din aceste conturi – sunt doar câteva din armele moderne ale romilor din Costești. (P.M.)

12 miliarde de lei vechi, blocați în garanții de către Regia Județeană de Drumuri Argeș. Datoriile către furnizori, neachitate

Ingineriile juridice scornite de romi, în caruselul ”pasării” unor facturi de la o firmă la alta și, ulterior, introducerea de cauze la instanțele de judecată pentru a lua bani pe acestea, au dus la dezechilibre majore în funcționarea RAJD Argeș. Până mai ieri, Regia a avut conturile blocate, neputând angaja lucrări, neputând face plăți către furnizori. Dealtfel, o sumă uriașă, de circa 12 miliarde de lei vechi, a rămas blocată la CEC datorită constituirii de garanții. Între timp, furnizorii se uită lung după banii blocați, bani pe care, însă, romii din Costești îi vânează mai abitir decât oricine.
Cum s-a putut întâmpla una ca asta? Cum s-a ajuns la câteva zeci de procese pe an? Simplu. Romii au emis facturi neacceptate la plată de către Regie. Au mers cu ele în instanță. Au pierdut. Caz în care, imediat, au mers la un notariat, unde au vândut factura unei alte firme (au cesionat creanța). Noua firmă a dat fuga la Judecătorie și a deschis proces  să își recupereze datoria de la Regie. Aceeași datorie pentru care instanța deja se pronunțase. S-a ajuns la cesiuni fracționate, adică o factură (nesemnată de primire de nimeni, adică nerecunoscută) să fie vândută pe bucăți, ori unei/unor firme, dar și către persoane fizice. Și, desigur, fuga-fuga, toți, la Judecătoria Pitești.

Ploaie de acțiuni în instanță, dar cu țintă precisă. Scopul? Anularea repartiției aleatoare a computerului?

Faptul că, prin Judecătoria Pitești se mai petrec și lucruri necurate, nu este unul nou. Iată, în cele ce urmează, o supoziție ce poate deveni o pistă de Formula 1 pentru cei ce sunt abilitați să cerceteze ”minunile” întâmplate acolo...
S.C. CATADA AGM  IMPEX  S.R.L. – are deschise, în 2014 și 2015, 26 de dosare la Judecătoria Pitești. Datele la care au fost înregistrate acestea sunt uluitoare de-a dreptul. Pomenim numai câteva succesiuni: în 2014 - 16.04, 25.04, 28.04, 29.04, 29.04, 30.04, 05.05, 07.05, 07.05... 14.05, 14.05, 21.05, 21.05, 22.05, 22.05, 23.05, 23.05... și lista poate continua.
S.C. GOLD METAL FIN S.R.L. – s-a ”luptat”, în 2015 și 2016, în 53 de cauze numai la Judecătoria Pitești. Vrednicia firmei este una greu de egalat. Spre exemplu, în 03.02.2015, s-au format patru dosare. Cu o zi înainte, alte două. Patru din cele șase dosare au, ca pârât, pe RAJD Argeș. Interesant, nu?
S.C. ARGECOM  METAL S.R.L. – s-a bătut, în ultimii doi ani, în 24 de cauze. Ne-a atras atenția, cu deosebire, o perioadă din primăvara anului trecut, când firma a introdus, la Judecătoria Pitești, cinci dosare la rând, toate împotriva RAJD Argeș, toate având ca obiect ”investire cu formulă executorie”. Dosarele s-au format în datele de 20.03, 26.03, 27.03, 03.04, 14.04.2015. Foarte interesant mai este și faptul că, la primele patru, se respinge cererea. La al cincilea, se admite!

Firmele romilor din Costești, zero salariați, unele cu situații financiare inexistente

Am încercat să conturăm o imagine a ceea ce înseamnă, din punct de vedere economic, multitudinea de firme care au încăierat, efectiv, o instituție a statului. Oriunde în țară, dar și în lume, firmele reprezintă motorul dezvoltării, reprezintă impozite plătite pe profiturile realizate, reprezintă locuri în care sunt angajați oameni. Iată ce ne-a dezvăluit site-ul Ministerului Finanțelor:
1. S.C. CATADA AGM IMPEX S.R.L.
Cod CAEN    : pescuitul în ape dulci
Salariați    : -
Profit    : 347 lei în 2010
Pierdere    : 3592 lei în 2011
5847 lei în 2012
971   lei în 2013
5884 lei în 2014
2. S.C. DENIS DAVIMETAL S.R.L.
Salariați    : -
Depune situații financiare doar în 2011. Firma este radiată, după ce cedionează o creanță către S.C. EURO IONUȚ S.R.L.
3. S.C. EURO IONUȚ S.R.L.
Nu apare pe site-ul Finanțelor cu situații financiare depuse de nici un fel
4. S.C. LENUȚA TOP METAL S.R.L. – înființată în 2013
Salariați    : -
Profit    : 174 lei în 2013
Pierdere    : 3478 lei în 2014
5. S.C. VULCAN MEGACONSTRUCT S.R.L. – nu apare cu nicio înregistrare contabilă
6. S.C. AVESTA IMPEX MARY S.R.L.
Salariați    : -
Profit    : 677.629 în 2013
Pierdere    : 385 lei în 2012
În 2014 nu mai este raportată nicio înregistrare contabilă
7. S.C. GOLD METAL FIN S.R.L. – nu are înregistrări
8. S.C. ARGECOM METAL PROIECT S.R.L.
Salariați    : -
Pierdere    : 255 lei în 2012, ulterior nu mai apare cu înregistrări contabile

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea